У Народному домі Самбора відбулася спільна сесія депутатів восьми органів місцевого самоврядування: Самбірських, Старосамбірських міських та районних рад, Городоцької, Сколівської, Турківської та Комарнівської міських рад. 
Депутати розглянули одне питання — «Про звернення до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо відзначення на державному рівні створення Української головної визвольної ради».
У липні 1944 року в період завершення фашистської і початку чергової більшовицької окупації на околиці с. Сприня Самбірського району, а потім
с. Недільна Старосамбірського району була створена Українська головна визвольна рада (УГВР). В тих умовах вона стала практичним виявом прагнення українського народу до самостійності та побудови незалежної демократичної та соборної держави. УГВР, як підпільний уряд, керувала національно-визвольним рухом аж до середини 50-х років минулого століття.
У виступах на об’єднаній сесії наголошувалося, що сьогоднішні події чимось нагадують політичну та воєнну ситуацію 70-річної давнини, коли на наших теренах вибрязкували зброєю як фашистські, так і московські загарбники.
Депутати міських та районних рад запропонували Президентові та Голові Верховної Ради визнати утворення УГВР всеукраїнською подією, а отже, день початку роботи Великого збору Української головної визвольної ради — 11 липня — надалі відзначати на державному рівні.
Львівська область.