ВАТ «Вуглецевий композит», розташоване на території ВАТ «Український графіт», заборгувало останньому близько 3 мільйонів гривень за оренду, розповів на нараді перший заступник голови Запорізької ОДА Олександр Бережний. 
Господарі погрожують виставити боржників за прохідну і звернулися до господарського суду із позовом. Тепер на всі рахунки «Вуглецевого композиту» накладено арешт. А йдеться про долю стратегічного підприємства, що бере участь у виконанні міжурядових угод із запуску космічних кораблів. Зокрема, рішення господарського суду заблокувало виконання договірних зобов’язань з поставки вуглецевих композитів для ДП «КБ «Південне», де складають космічні ракети «Циклон-4» і «Циклон-2010».
У травні ОДА вже рекомендувала керівникам обох ВАТ розробити прийнятний план реструктуризації боргу за оренду. Проте вони так і не домовилися. Більше того, з липня на підприємстві зупинено виробництво. А 24 жовтня «Вуглецевий композит» узагалі від’єднано від енергопостачання через борг у 24 тис. гривень за спожиту електроенергію.
— Усі розуміють, що підприємство має перспективу і може успішно працювати, — сказав Олександр Бережний. — Але ситуацію завів у безвихідь конфлікт інтересів людей, які стоять за акціонерними товариствами «Український графіт» та «Вуглецевий композит».
Регіональне відділення ФДМУ пропонує, а обласна виконавча влада підтримує рішення звернутися до конфліктуючих сторін з вимогою розробити план погашення заборгованості і запустити спеціальне виробництво, щоб завод виконав замовлення і розрахувався з колективом у заробітній платі. Надалі влада ініціюватиме повернення ВАТ «Вуглецевий композит» у державну власність.