На жаль, і Чернігів не оминула епідемія грипу. Щодня, незважаючи на посилені карантинні заходи, кількість хворих зростає. У зв’язку з цим народні депутати України від БЮТ Іван Куровський, Олег Ляшко та Валерій Дубіль прийняли оперативне рішення надати чернігівцям посильну допомогу в боротьбі з поширенням загрозливої хвороби. 
Перший «профілактичний» вантаж від народних обранців прибув у місто на Десні минулої середи. Його завіз народний депутат України, заступник голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олег Ляшко.
На Чернігівській міській станції швидкої медичної допомоги він передав лікарям оксолінову мазь, препарати амізон, антигрипін, аміксин, захисні марлеві пов’язки.
Це навіть викликало подив медперсоналу.
— Ніколи ще жодна партія не з’являлася у нас тут з таким вантажем, — казали люди.
— Уряд вживає заходів, щоб не було дефіциту ліків, — повідомив О. Ляшко. — Але й ми, народні депутати, не можемо стояти осторонь вирішення злободенної проблеми, робимо посильний внесок у подолання наслідків епідемії грипу. Щойно нами закуплено 200 тисяч марлевих масок, 10 тисяч упаковок ліків. Усе це буде в першу чергу розподілено безплатно в Чернігові, Прилуках, Ніжині — найбільших містах, де є загроза поширення грипу.
Народний депутат України повідомив, що перший «профілактичний» вантаж не випадково доставлений на Чернігівську міську станцію швидкої медичної допомоги.
— Ми хочемо, щоб лікарі, які прибувають на виклики, — зазначив він, — надавали реальну допомогу хворим, а не займалися втішанням їх.
Медперсонал подякував заступникові голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олегові Ляшку.
— Марлеві пов’язки ми виготовили самі, — казали лікарі, — але ж вони не завжди убезпечують від зараження. А от оксолінова мазь, яка нині дефіцитна, дасть медичним бригадам додатковий захист. Крім того, буде чим і надавати першу медичну допомогу тяжкохворим.
Досить сказати, що навантаження на Чернігівську міську станцію швидкої медичної допомоги значно зросло. Якщо напередодні епідемії вона приймала до 200 викликів на день, то нині 350—400.
Цього ж дня велику партію медикаментів народний депутат України Олег Ляшко передав поліклініці Чернігівської обласної лікарні.
— Тут людина отримує рецепт, — сказав він, — а коли йде в аптеку, то не може знайти ті ліки, які їй прописані лікарем. Ось тому ми попросили, щоб закуплені нами препарати безплатно вручались усім хворим.
 
Чернігів.
На знімку: народний депутат України Олег Ляшко з «антигриповим» вантажем на Чернігівській міській станції швидкої медичної допомоги.
Фото автора.