Про факт доставки неякісного побутового вугілля луганці тепер можуть повідомити на спеціальний номер прямої телефонної лінії. За кожним із таких фактів буде вжито заходи відповідного реагування. Про це під час зустрічі з ветеранами Свердловська заявила народний депутат, голова парламентського Комітету з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська (на знімку).
За її словами, пряма телефонна лінія допоможе оперативно відреагувати на викладені факти і, якщо буде потреба, покарати винних у неякісних поставках. Народний депутат від БЮТ також відзначила, що вже в наступному році, після прийняття необхідних законів, вугілля доставлятиметься споживачеві без посередників, відразу з вуглевидобувного підприємства.
Наталія Королевська зробила наголос на тому, що потребує підтримки й допомоги самих одержувачів вугілля, і в цьому зв’язку запропонувала організувати громадський контроль, щоб не пропустити жодної машини неякісного вугілля. «Коли ми одержуємо оперативну інформацію про неякісне вугілля, легше звернутися до міських голів, до керівників вугільних підприємств. Не буде належної реакції — зможемо вчасно написати запити до прокуратури», — вважає депутат. Вона пообіцяла докласти максимум зусиль, щоб побутове вугілля, належне за друге півріччя, завезли не пізніше першої декади січня. Тоді програму забезпечення твердим побутовим паливом за 2008-2009 рік буде повністю виконано.