Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 4-й тур. 4 листопада.
Група Е. «Фіорентина» (Італія) — «Дебрецен» (Угорщина). 5:2. Флоренція. «Артеміо Франкі». Голи: Муту, 14, Даінеллі, 52, Монтоліво, 59, Марчіонні, 61, Жілардіно, 74 — Рудолф, 38, Колібалі, 70.
«Ліон» (Франція) — «Ліверпуль» (Англія). 1:1. «Жерлан». Голи: Лісандро, 90 — Бабел, 83.
«Ліон» — 10 очок, «Фіорентина» — 9, «Ліверпуль» — 4, «Дебрецен» — 0.
Група F. «Рубін» (Росія, Казань) — «Барселона» (Іспанія). Казань. «Центральний». 0:0.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Інтер» (Мілан, Італія). 1:2. Голи: Шевченко, 21 — Міліто, 86, Снейдер, 89.
«Динамо»: Богуш, Єременко, Хачериді, Алмейда, Маграо, Шевченко, Михалик, Вукоєвич, Ярмоленко, Нінкович, Мілевський (Гусєв, 70). Тренер — Валерий Газзаєв.
«Інтер»: Жуліо Сезар, Майкон, Лусіо, Самуель (Мунтарі, 79), Ківу (Балотеллі, 46), Дзанетті, Камбіассо (Мотта, 46), Снейдер, Станкович, Ето’О, Міліто. Тренер — Жозе Моуріньо.
Попереджено: Самуеля, 23, Алмейду, 28, Лусіо, 45, Михалика, 53.
Рефері — Бертран Лайєк (Франція).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 15 900 глядачів. Мінус 1 градус.
Група G. «Уніря» (Румунія) — «Рейнджерс» (Шотландія). 1:1. Бухарест. «Стяуа». Голи: Онофраш, 88 — МакКуллоч, 79.
«Севилья» (Іспанія) — «Штутгарт» (Німеччина). 1:1. «Рамон Санчес-Пісгуан». Голи: Навас, 14 — Кузманович, 79.
«Севілья» — 10, «Уніря» — 5, «Штутгарт» — 3, «Рейнджерс» — 2.
Група H. «Арсенал» (Англія) — АЗ (Нідерланди). 4:1. Лондон. «Емірати». Голи: Фабрегас, 25, 52, Насрі, 43, Діабі, 72 — Ленс, 82.
«Стандард» (Бельгія) — «Олімпіакос» (Греція). 2:0. Льєж. «Моріс Дюфран». Голи: Мбокані, 31, Йованович, 88.
«Арсенал» — 10, «Олімпіакос» — 6, «Стандард» — 4, АЗ — 2.
Після нічиєї в Мілані з динамівцями «Інтер» опинився на останньому місті в групі. Зрозуміло, що після цього настрій у прихильників синьо-чорних помітно впав. А от міланські футболісти сентиментами, схоже, не переймалися. А навпаки, ретельно готувалися до поєдинку в столиці України. Мінімально програючи протягом тривалого часу, вони не змирилися з можливою поразкою, а нарощували темп і в кінці зустрічі таки вирвали перемогу. Вона дала змогу підопічним Жозе Моуріньо стрибнути з дна турнірної таблиці в одноосібні лідери.
Коли маленький лисенький живчик Веслі Снейдер забив переможного м’яча, усі запасні гравці гостей, асистенти, лікарі, масажисти на чолі з Моуріньо вистрибнули на поле і пішли в якийсь дикий і темпераментний танок радості. Наче «Інтер» оце виграв Кубок чемпіонів.
Хоча дивуватися особливо не варто, бо дуже важко далася ця перемога чемпіону Італії. Кияни досить гідно провели першу половину матчу. Гол-шедевр забив знаний «кат» «Інтера» Андрій Шевченко. Мали ще кілька моментів збільшити рахунок. А після перерви «Динамо» успішно вправлялося, діючи на другому номері. Перемогу український чемпіон випустив із рук, на жаль, за якихось п’ять хвилин до завершення основного часу зустрічі.
— Перший тайм відображав рівність сил у нашій групі, але потім був другий тайм, — сказав на прес-конференції після зустрічі Жозе Моуріньо. — Коли команда втрачає момент за моментом, вона стає пониклою. Але не завжди. Коли за пару хвилин до кінця матчу ми зрівняли рахунок, це був, як на мене, справедливий підсумок. І все закінчилося добре. Отака вона, Ліга чемпіонів!
— Що думали після першого тайму?
— До перерви в нас були деякі моменти, але команда не виконувала своє завдання. Та ми випустили Мунтарі й Балотеллі, і гра налагодилася. Газзаєву довелося поміняти Мілевського, бо Лусіо зі своїм завданням упорався, хоча щодо цього були побоювання. Міліто й Балотеллі в другому таймі здорово діяли в атаці.
— Як вам гра Андрія Шевченка?
— Він мені дуже сподобався. Цей той футболіст, якого ми спостерігали 3—4 роки тому. Він знову став великим гравцем.
— Спрогнозуйте результат боротьби в нашій групі.
— «Інтер» пройде далі...
Валерій Газзаев, найімовірніше, був дуже засмучений, адже його команда була в кількох хвилинах від перемоги й одноособистого лідерства в групі. Але відбулося те, що відбулося.
— У першому таймі команда грала досить пристойно, — сказав він журналістам. — Однак у другому ми припустилися грубих помилок і пропустили два м’ячі. Після відпочинку ми мали ловити суперника на контратаках. Дуже прикро програвати, але такі помилки несумісні з переможними планами.
— Чому «Динамо» в Лізі чемпіонів раз у раз пропускає м’ячі на останніх хвилинах?
— Складно відповісти. Коли в простій ситуації забиваємо самі собі, це не привід для аналізу. Як вибудувати гру, якщо таких помилок припускаємося?!
— Не вистачало сьогодні останньої передачі, чи не так?
— Ні. У нас є Нінкович. Я абсолютно задоволений його грою.
— А претензії до Богуша маєте?
— У мене немає до нього запитань.
— Проблема швидкісного нападаючого в команді актуальна?
— Безперечно.
— Як тепер виходити до наступного етапу?
— Залишилося ще два матчі. Подивимося. Будемо боротися до останнього.
— Як вирішуватимите проблему ігрової практики до наступного матчу?
— До різних збірних делегуємо шістнадцятьох гравців, залишається шестеро. Дамо їм відпочинок. А зберуться всі 19 листопада.
На знімку: фрагмент матчу в Києві — у боротьбі Андрій Шевченко.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.