На засіданні Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією серед інших розглядали питання незаконного відчуження державного майна дитячого оздоровчого табору «Лелека», що на Херсонщині. 
Проблему порушив народний депутат Михайло Зубець. За словами директора державного підприємства дослідного товариства «Асканійське» Віри Найдьонової, через рейдерські атаки, які мають лише одну мету — привласнити ласий шматочок землі, табір, в який свого часу вкладено чималі кошти, не може належно функціонувати і занепадає.
Заслухавши також інформацію представників керівництва Генеральної прокуратури та Служби безпеки, члени комітету вирішили направити матеріали до СБУ, щоб їхніми силами влаштувати перевірку щодо організованих злочинних і корупційних дій під час незаконного відчуження держмайна. Результати планують заслухати на засіданні комітету в першому кварталі 2010 року.
На знімку: другий ліворуч — голова Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат Ігор Калєтнік (КПУ).
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.