Хід підготовки України до Євро-2012 був представлений на міжнародному форумі керівників інформагентств 20 країн Центральної і Південно-Східної Європи. Їх зустріч проходила протягом трьох днів у болгарських містах Софія і Велико Тирново, передає Укрінформ.
На спільному засіданні двох професійних об’єднань — Причорноморської асоціації національних інформагентств (ПАНІА) й Асоціації балканських інформагентств (АБНА) — генеральний директор Українського національного агентства Укрінформ Віктор Чамара (на знімку праворуч) виступив з презентацією про підготовчу роботу України до проведення престижного європейського футбольного турніру. Він розповів про те, з чим підходять українські міста-претенденти до засідання Виконкому УЄФА 11 грудня в Португалії, на якому буде остаточно визначений список господарів матчів Євро-2012. Зокрема, мова йшла про будівництво й реконструкцію стадіонів, аеропортів, готелів, доріг у Києві, Донецьку, Харкові та Львові, а також про роботу Інформаційного центру «Україна-2012», який діє при Укрінформі.
Як відзначив після презентації президент Європейського альянсу інформагентств, керівник угорського агентства новин МТІ Матіас Вінс, проведення в Україні турніру такого роду — це унікальна можливість для країни показати себе світу. Крім того, він підкреслив, що в ХХІ столітті всі великі міжнародні спортивні заходи, які об’єднують мільйони глядачів з різних країн, стають не менш значущими медіа-подіями. Тому організаторам важливо забезпечити необхідну інформаційну підтримку під час підготовки і проведення чемпіонату. Це стосується також і створення умов для роботи репортерів за європейськими журналістськими стандартами, повного і своєчасного забезпечення їх інформаційними матеріалами.
Представник грецького інформагентства ANA/MPA Андреас Хрістодулідіс вважає важливим обмін досвідом при підготовці й організації заходів подібного рівня. Він висловив готовність до проведення спільних тренінгів.
У свою чергу, генеральний директор болгарського агентства БТА Максим Мінчев зробив конкретну пропозицію про проведення спеціального міжнародного семінару на тему Євро-2012 вже навесні наступного року. На його думку, інтерв’ю гендиректора Укрінформу Віктора Чамари болгарським ЗМІ також свідчить про затребуваність інформації про процеси підготовки до турніру в болгарському суспільстві.
Точку зору про високий інтерес до організації і проведення європейського чемпіонату повністю поділяють і представники таких футбольних країн, як Італія і Хорватія — Джуліо Пеккора (італійське інформагентство ANSA) і Смілянка Шкугор-Хрнчевич (хорватське агентство новин HІNA).
Фото Укрінформу.