Спілкування із закордонними колегами дає змогу не тільки активно обмінюватися досвідом роботи, а й впроваджувати в життя нові соціальні програми, — переконані лідери Профспілки працівників державних установ міста Києва. Саме для покращення міжнародного співробітництва ми прийняли запрошення мінських колег.
Під час нещодавнього візиту української делегації до столиці Білорусії провели низку зустрічей та семінарів із місцевим профспілковим активом, а також виїзне засідання президії Київського міського комітету профспілки держустанов. На ньому підбили підсумки літнього оздоровлення.
І все ж головною метою нашого візиту було підписання двостороннього договору про співробітництво. Укладеним договором насамперед передбачено продовження дружньої співпраці між Мінською міською організацією Білоруської профспілки працівників державних та інших установ і Київським міським комітетом профспілки працівників державних установ.
Дружніми профспілками визначено основні напрями роботи. Серед них: впровадження спільних проектів у духовній і культурній сферах, проведення тематичних семінарів і «круглих столів» із проблемних питань, вивчення і подальше впровадження у своїй діяльності досвіду колег, організація молодіжних фестивалів, конкурсів та спортивних заходів. А все це, звичайно, не може відбуватися без взаємного обміну делегаціями профспілкових працівників і активістів.
З особливим ентузіазмом обговорювалося питання відпочинку членів профспілки та їхніх сімей в оздоровницях обох держав. Було вирішено влаштувати екскурсійні й туристичні програми для дітей.
Як з’ясувалося, у роботі сторін є чимало спільного. Навіть звітно-виборні кампанії обох профспілкових організацій стартували цього року та завершуються наприкінці 2010-го.
Зустрічі профспілкових організацій Києва і Мінська мають багаторічні підвалини тісної співпраці. І під час нинішнього візиту вкотре підтвердилася спільність інтересів і незмінність курсу профспілкових об’єднань стосовно правового та соціально-економічного захисту людей праці.
Віталій ПОЧТОВИЙ, голова Профспілки працівників державних установ міста Києва.
На знімку: Віталій Почтовий  і Тетяна Дубиніна (голова Мінської міської організації профспілки працівників державних та інших установ) під час підписання двостороннього договору про співпрацю. 
Фото Оксани КАЛУГІНОЇ.