Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло.
Вони обговорили питання подальшого розвитку двосторонньої співпраці. Володимир Литвин і Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло наголосили на важливості підвищення ефективності діалогу двох країн, зокрема на рівні парламентів.
Крім того, співрозмовники вважають корисним обмін досвідом між Україною та Бразилією, зокрема у туристичній сфері.
«У нас багато точок дотику. Переконаний, що Бразилія через Україну може бути потужно представлена в Європі, і відповідно Україна на Південноамериканському континенті», — сказав В. Литвин. За його словами, сфера двосторонньої співпраці надзвичайно широка — «від політичної до гуманітарної».
Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанню інтенсифікації торгово-економічних відносин. В. Литвин, зокрема, назвав рівень товарообігу між нашими державами таким, що не відповідає потенціалу обох країн.
Ще одним перспективним напрямом співпраці, вважають В. Литвин і А. Ф. Круз-де-Мелло, є подальший розвиток співробітництва у космічній та суміжних галузях, а також у гуманітарній сфері.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.