Рік тому — 25 жовтня почалися підпали скирт із сіном та соломою у селі Немовичі Сарненського району. Від «розваг» нічного палія тоді зазнали збитків більше десяти мешканців села. Тоді громада встановила нічне чергування добровільних дружинників — палій на якийсь час причаївся.
І ось через рік майже за таким самим «сценарієм» почалися підпали тепер уже в селищі Степань цього ж району. Палій так само робить свою чорну справу по ночах. Першими від підпалу скирт із сіном та соломою збитків зазнали пенсіонерки Надія Плотка та Любов Пінчук. А через кілька днів у селищі спалахнуло одразу три скирти: перша у господарстві Олександра Жєлєзного (тут згоріло близько десяти тонн соломи), пізніше — горіло сіно, що його заготовила на зиму для худоби Любов Плотка. Щойно на ці пожежі виїхала місцева пожежна команда, як спалахнула ще одна скирта на іншому кінці селища. Це ще добре, що у селищі є свої пожежники — вони швидко реагували на займання. Якби ж їх довелось чекати із райцентру, наслідки були б гірші. Адже зазвичай копиці з сіном та соломою господарі розміщують поблизу хлівів — так зручніше носити корм худобі. Тому вогонь з палаючих скирт міг би легко перекинутись і на хліви та будинки, чимало із яких, як заведено на Поліссі, зроблені із дерева.
Нині ж мешканці селища стривожені появою нічного палія, як свого часу були стривожені селяни з Немович. До речі, в обох випадках простежується хронологія пожеж у датах і кількості. Чи ж удасться цього разу міліції знайти «автора» підпалів?
Рівненська область.