Майже один мільйон марлевих захисних пов’язок виготовлять на швейних фабриках Вінниччини, приблизно половину з них безплатно роздадуть жителям обласного центру й районів, де найбільше людей захворіло на грип.
На Вінницькій фабриці «Володарка» (на знімку) пошиють приблизно 400 тисяч пов’язок. За словами голови спостережної ради підприємства, депутата облради Леоніда Гавриша, колектив із розумінням поставився до пропозиції працювати в три зміни, щоб швидше виконати важливе замовлення. Ще 500 тисяч пов’язок замовили низці інших швейних підприємств регіону. Для цього область закупила за кошти резервного фонду більш як 200 тисяч квадратних метрів марлі. Насамперед захисними пов’язками забезпечать працівників закладів охорони здоров’я, їм передадуть приблизно 50 тисяч виробів.
У Вінниці перейдено епідемічний поріг захворювань на грип і гостру респіраторну інфекцію, повідомила головний санітарний лікар області Валентина Зайцева. За її словами, в обласному центрі на десять тисяч населення припадає 115,9 хворих (показник епідемічного порога становить 115,2 хворих). На жаль, у регіоні зафіксовано смертельний випадок — у Томашпільській районній лікарні від пневмонії померла 25-річна жінка.
У райцентрі Крижопіль у місцеву лікарню госпіталізовано з діагнозом захворювання на грип чоловіка, який приїхав у гості з Тернопільської області. Такий само складний випадок хвороби встановлено в ще одного гостя з Рівненської області, його госпіталізовано в обласну лікарню імені Пирогова.
В області на один тиждень припинено роботу промислових ринків.
Фото Олександра ЛАПІНА (Укрінформ).