Футбол. Сьогодні о 21.45 на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського відбудеться особливо відповідальний матч для чемпіона України київського «Динамо». У матчі четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів наш іменитий клуб приймає грізного суперника — міланський «Інтер». Нагадаємо, що два тижні тому на «Сан-Сіро» суперники зіграли внічию — 2:2. І тоді кияни були ближчі до перемоги, бо господарям весь час доводилося наздоганяти. Та й гра «Динамо» об’єктивно мала переконливіший вигляд.
Отож, сьогодні має вирішитися, хто з цих команд має більші претензії на вихід до наступного етапу найпрестижнішого змагання. Не важко здогадатися, що «Динамо» вдалою грою проти чемпіона Італії постарається реабілітуватися за кубкову невдачу в Донецьку і втрачені вдома очки в матчі чемпіонату проти «Карпат».
Італійський клуб прилетів до аеропорту «Бориспіль» позавчора о 21.45 чартерним рейсом AZ 8350 і отаборився в готелі «Опера». Капітан «Інтера» Гав’єр Дзанетті дав зрозуміти: футболісти міланської команди впевнені у своїх силах. «У нас буде дуже непроста зустріч із «Динамо». Але ми впевнені у своїх силах. Сподіваюся, що травма Мунтарі виявиться несерйозною, і він допоможе нам у поєдинку проти киян».
Учора тренер гостей Жозе Моуріньо на стадіоні «Динамо» спілкувався з представниками ЗМІ. А потім на динамівській арені почалося тренування «Інтера» (о 18.00). Пресі надали традиційні п’ятнадцять хвилин для спостерігання і зйомок.
У свою чергу Валерій Газзаєв зустрівся з журналістами на клубному стадіоні раніше. Потім відбулася акредитація. Ввечері група репортерів вирушила до Кончі-Заспи, де на базі «Динамо» о 19.00 розпочалося тренування біло-синіх. І там для представників ЗМІ зробили відкритими перші п’ятнадцять хвилин заняття.
І насамкінець — інформація про суддівську бригаду, котра обслуговуватиме сьогоднішній матч. Наша доля, як то кажуть, у руках Бертрана Лайєка — рефері з Франції. Цей досвідчений майстер своєї справи, один із кращих французьких рефері, народився 3 липня 1965 року. Свій перший матч як суддя він провів, коли йому виповнилося 16 років. З 1998 року обслуговує зустрічі вищого французького дивізіону. 2002 року Лайєк одержав статус арбітра ФІФА.
Протягом міжнародної кар’єри француз працював і на одному матчі за участю «Динамо». Тоді динамівці засмутилися, бо вдома програли матч групового турніру Ліги чемпіонів 2007/2008 лісабонському «Спортингу» (1:2). Для месьє Бертрана знайомство з українськими клубами цим не обмежилося — на його рахунку чотири матчі в різних турнірах за участю донецького «Шахтаря», а також іще одна зустріч дніпропетровського «Дніпра» у Кубку УЄФА.
Помічники Лайєка — його співвітчизники Мікаель Анноньє і Давид Бенег. Функції резервного рефері виконає ще один представник Франції, Дамьєн Ледентю. За організацією проведення матчу простежить делегат УЄФА нідерландець Гаррі Бін, а роботу бригади оцінить суддівський спостерігач УЄФА Евжен Амлер із Чехії.
* * *
Першість України. Перша ліга. 17-й тур. «Фенікс» (Калініно) — «Динамо-2» (Київ). 1:1.
В. Б.