Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 12-й тур.
«Ворскла» — «Зоря». 2:0. 1 450 глядачів. Рефері — Зубарєв (Слов’янськ). Голи: Безус, 1, Кулаков, 15.
«Динамо» — «Карпати». 1:1. 6 500 глядачів. Рефері — Геренда (Калуш). Голи: Нінкович, 60 — Зеньов, 6.
«Чорноморець» — «Шахтар». 0:1. 4 800 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Гол: Жадсон, 2.
«Кривбас» — «Оболонь». 3:2. 1 500 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Голи: Каракевич, 29, 49, Бартулович, 40 (п) — Воронков, 33, Мирошниченко, 44.
«Таврія» — «Дніпро». 2:1. 4 700 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Фещук, 84, Пашаєв, 90+1 (автогол) — Калиниченко, 30.
«Іллічівець» — «Арсенал». 1:2. 2 000 глядачів. Рефері — Шмигельський (Львів). Голи: Мельник, 25 — Хомин, 7, Закарлюка, 35 (п).
«Металург» (Запоріжжя) — «Закарпаття». 3:0. 1 200 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Вернидуб, 25, Алозі, 33, Аржанов, 46. Вилучено Вернидуба («Металург», 45, грубий поштовх суперника після зупинення гри), Гомеса («Закарпаття», 45, грубий поштовх суперника після зупинення гри).
«Металург» (Донецьк) — «Металіст». 0:1. 2 500 глядачів. Рефері — Венгер (Київ). Гол: Девич, 90+1 (п).
Бомбардири: Мілевський («Динамо») — 7 м’ячів, Коельо («Металіст»), Адріано, Жадсон (обидва — «Шахтар»), Селезньов («Дніпро») — по 6.
Завтра київські динамівці на своєму клубному стадіоні проведуть особливо важливий поєдинок у турнірі групового етапу Ліги чемпіонів. Тому суботня зустріч на цій само арені проти «Карпат» у рамках чемпіонату країни стала для них останньою репетицією-перевіркою. Одразу зазначимо, що господарям ціною величезних зусиль вдалося врятувати очко. Либонь, так просто не минаються матчі, як для киян отой кубковий на «Донбас Арені». Динамівцям прикра невдача завдала певного психологічного удару. Це й позначилося на їхній грі проти львів’ян.
Звичайно, на перебіг подій вплинув швидкий гол «Карпат». Така ситуація в більшості випадків пропусканців вибиває з колії. Хоча чемпіони дуже старалися і з усіх сил прагнули змінити розвиток подій і насамперед — забити. Але грали вони якось натужно, бо не відновилися до кінця. Хоча кїлька моментів забити мали.
Частково кияни домоглися свого. Слід зазначити, що Валерій Газзаєв угадав із заміною. На 46-й хвилині він випустив на поле Нінковича замість юного Гармаша. І сербський півоборонець завдав потужного і, головне, влучного удару метрів із двадцяти. Після цього футболісти «Динамо» тільки те й робили, що наполегливо атакували. Але їхнім діям бракувало злагодженості і винахідливості. Та й високих швидкостей також.
— Шкода, що ми втратили дуже важливі два очка, — сказав на прес-конференції після матчу наставник «Динамо». — Але сюжет у гри був для нас надто несприятливий. Одразу пропустили, потім створили досить моментів, але реалізація виявилася не на висоті. Ну а «Карпати», напевно, заслужили це очко. Чи варто нам було виставити на гру свіжіших футболістів? Мабуть, ні. Адже ми повинні награвати основний склад. Якщо наші амбіції високі, треба грати завжди в такому щільному графіку. То нормальне явище...
«Шахтар» переміг, і дистанція між ним і «Динамо» скоротилася. Але три очки команді Мірчі Луческу далися нелегко. Вона забила ще раніше, ніж львів’яни. Однак «Чорноморець» налаштувався якнайсерйозніше і чинив донеччанам солідний опір. Підопічні Андрія Баля реально могли забити. Тож, попри поразку, «моряки» заслужили на добре слово.
Дві команди здобули вольові перемоги. «Таврія» вдома програвала «Дніпру» до 84-ї хвилини. Але їй вистачило часу, щоб вирвати перемогу. У поєдинку донецького «Металурга» і «Металіста» все йшло до нульової нічиєї. Та харків’яни не полишали надії. А такі, котрі не змирилися, як відомо, інколи досягають мети. Цього разу доля подарувала «Металістові» пенальті, котрий реалізував Марко Девич.
 
На знімку: гостротою відзначався матч у Донецьку між «Металургом» і «Металістом».
Фото Ігоря ТКАЧЕНКА (Укрінформ).