З Дубенської лікарні матері та дитини на другий день після пологів втекла 26-річна матір. І це при тому, що малюк цілком здоровий, народився благополучно (його вага — 3 кілограми 200 грамів), а на вигляд — справжній красень (на знімку).

— Ця історія вже з самого початку видалася доволі дивною, — розповідає акушер-гінеколог Лілія Лоза, котра в незнайомки приймала пологи, — бо вагітна жінка чекала на викликану «швидку допомогу» серед ночі не вдома, а на міській вулиці. Жодного документа при ній не було. А вже в лікарні пояснила, що вона — із сусіднього селища Млинова, а в Дубні навчається в культосвітньому училищі. Наголосила також, що перебуває на медичному обліку в Млинівській лікарні, а заодно пообіцяла, мовляв, родичі за день-другий привезуть з Млинова її обмінну медичну картку.
Перевіряти цю інформацію у медиків навіть часу не було, бо вже буквально через п’ятнадцять хвилин після прибуття до лікарні в Ганни Прокопчук (так назвалася висока білявка) почалися пологи. На щастя, пройшли вони вдало. Ось тільки, коли матері дали малюка, щоб пригорнула до себе, медикам мимоволі здалося, що та відвертає від дитини погляд... Пізніше, коли новоспечена матір в супроводі медперсоналу прямувала на обстеження до кабінету флюорографії, то на подив усіх кинулася навтьоки: просто в капцях вибігла за двері, а далі — наче у воду пірнула.
Наразі жінку розшукує міліція. Закономірно, що цей пошук почався із місць, вказаних породілею. Утім, уся представлена нею інформація виявилася чистої води видумкою. Але чим завинило дитя, щоб ось так, тільки-но з’явившись на світ, залишитися сиротою?
 
Євген ЦИМБАЛЮК,Олександра ЮРКОВА.
 
Рівненська область.
Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.