Загальноміський суботник пройшов у Донецьку: саджали дерева, кущі й троянди. І хоча напередодні уряд оголосив про епідемію грипу в країні, на проведення масових заходів в обласному центрі в суботу й неділю це майже не вплинуло: продовжували працювати кінотеатри, кафе, нічні клуби. Щоправда, було скасовано звітний концерт майстрів мистецтв області, який мав відбутися в оперному театрі.
У неділю вчителі, які напередодні попрацювали на суботнику, обдзвонювали батьків і повідомляли про тритижневі канікули. Перед цим донецькі школярі вже провели два тижні вдома на осінніх канікулах. Тож педагоги тепер по телефону диктують домашні завдання, а надолужувати шкільну програму будуть по суботах. А ось мамам малюків, які відвідують дитячі садочки, терміново довелося вирішувати, із ким залишати дітей на три тижні. «У мене на роботі пішли назустріч і дали тиждень за власний рахунок, — розповіла донеччанка Оксана. — Потім тиждень донечка побуде з однією бабусею, тиждень — із другою».
Ситуацію із грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями в обласній санепідемстанції називають сприятливою.
Зате обстановку, яка панувала в аптеках у п’ятницю та вихідними, спокійною не назвеш. Маски «давали» по десять штук в одні руки, оксолінову мазь — по п’ять тюбиків. Активісти із числа покупців пильно стежать, щоб ніхто не проліз без черги. До речі, одноразові маски в донецьких аптеках продавали по 1,5—2 гривні за штуку, а вартість тюбика оксолінової мазі з 1,75—1,80 підскочила до 8—12 гривень. Кажуть, на станції «Швидкої допомоги» різко зросла кількість викликів, які починаються словами: «Приїздіть, в мене свинячий грип!» Паралельно містом ширилися чутки про начебто підозрілу смерть двох 19-річних хлопців, один із яких —мешканець Волноваського району області, інший — студент харківського вузу. Але медики запевняють, що смерті молодих людей не пов’язані із грипом.