Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підтримує законопроект «Про Державну програму економічного і соціального розвитку України на 2010 рік».
Народні депутати наголошували, що відповідно до проекту основною метою державної програми є «відновлення економічного зростання із закладанням інвестиційного фундаменту подальшого стійкого розвитку, що стане передумовою для розв’язання гострих соціальних проблем та загального підвищення добробуту населення».
Під час обговорення парламентарії висловили також зауваження до програми. Зокрема, на їхню думку, порівняння окремих макроекономічних показників програми на 2010 рік зі звітними статистичними показниками за січень—липень 2009 року дає підстави стверджувати, що в основу програми уряду закладено оптимістичний варіант прогнозу, виконання якого залежатиме від низки внутрішніх і зовнішніх чинників.
Зважаючи на це, комітет вважає, що програма повинна ґрунтуватися на більш реальному сценарії економічного та соціального розвитку.
Інформаційне управління Верховної Ради.