У центральній районній лікарні Балтського району Одеської області раптово від пневмонії померла 40-літня робітниця місцевої швейної фабрики. Смерть настала того дня, коли вона звернулася по медичну допомогу. Експрес-діагностика не підтвердила, що причиною смерті є свинячий грип.
На сьогодні це — перший випадок смерті в Одеській області від ГРВІ. Але обласна й міська влада активно готуються до можливої епідемії. У зоні особливої уваги опинилися діти з різних регіонів країни, які відпочивають у дитячому центрі «Молода гвардія». Тепер там оголошено карантин. Зміна в центрі завершується 12 листопада. Проте ухвалено рішення, що діти, котрі опинилися в «Молодій гвардії» в період карантину, за згодою батьків можуть там перебувати три тижні після закінчення зміни.
Міський голова Одеси Едуард Гурвіц видав розпорядження про негайні заходи з профілактики ГРВІ та заходи щодо протидії епідемії. Зокрема, передбачено, що два санаторії міста у разі потреби зможуть приймати для лікування тих, хто захворів на грип і ГРВІ.
 
Одеська область.