Під час робочої поїздки по Черкаській області заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відвідав Селищанський цукровий завод та Корсунь-Шевченківське хлібоприймальне підприємство. 
Під час зустрічі з працівниками підприємств М. Томенко, зокрема, наголосив: «Сільське господарство та переробна промисловість повинні стати у центрі державної економічної політики. Оскільки, згідно з показниками державної статистики щодо ситуації в економічній сфері, саме ці галузі істотно допомагають утримати ситуацію в українській економіці в умовах кризи».
Зокрема, заступник Голови Верховної Ради зазначив, що вважає некоректною дискусію про неефективність бурякоцукрової галузі та неприбутковість цукрових заводів в Україні. «Приклад Селищанського цукрового заводу та низки інших заводів засвідчує, що якщо власники та інвестори займаються ефективним управлінням, то такі підприємства прибуткові і, більше того, виконують ще й важливу соціальну функцію у сільській місцевості», — сказав він.
Також М. Томенко зазначив, що для стабілізації роботи цукрової галузі у 2010—2011 роках, необхідно збільшити посівні площі цукрових буряків. «У нас виникає парадоксальна ситуація: Україна, яка традиційно експортувала цукор за кордон, може опинитися в ситуації, коли змушена буде вдатися до його закупівлі», — наголосив М. Томенко.
Підсумовуючи, Микола Томенко сказав, що рекомендуватиме Міністерству аграрної політики активніше використовувати досвід успішних підприємств для того, щоб головні галузі сільського господарства якомога швидше ставали успішними та конкурентними.
Прес-служба Верховної Ради України.