Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, перебуваючи минулої суботи з робочим візитом у Чернігові, вручила ордери на 107 перших квартир новосельцям багатоповерхівки по вул. Курсанта Єськова, 14-а, викуплених Державною іпотечною установою в рамках реалізації урядової програми щодо поліпшення житлових умов.
— Коли я вам вручала ордери від квартир, я почула, що хтось стояв у черзі 30 років, хтось — 35, а хтось — 25 років. І це дуже добре, що всі ви дочекалися цього дня, цього моменту, — сказала Прем’єр-міністр. — Це один будинок, а далі ми будемо ще крок за кроком іти для того, щоб наші черги, які ще з часів Радянського Союзу існують, потроху скорочувались. І щоб ці черги не були безнадійними, щоб вони давали не тільки надію, а й квартири.
Серед щасливих новоселів — інваліди, чорнобильці, вчителі, лікарі та багатодітні родини.
Глава уряду повідомила, що завдяки антикризовій програмі для будівельної галузі найближчим часом в Україні буде добудовано 5000 квартир.
Ю. Тимошенко вручила почесні грамоти і подяки Кабінету Міністрів за новобудову голові правління відкритого акціонерного товариства «Домобудівник» Анатолію Роговому, його колегам та працівникам інших будівельних організацій. Вона оглянула новобудову і побувала у помешканні новоселів.
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час відвідання Чернігівського обласного онкологічного диспансеру повідомила, що уряд вживе заходів для переоснащення новим обладнанням усіх лікарень країни. «Цю програму ми мусимо і можемо завершити впродовж 1,5—2 років», — зазначила вона.
Чернігівський обласний онкологічний диспансер отримав від глави уряду сертифікат на американську мамографічну систему «Lorad». Остання дає змогу діагностувати онкологічні захворювання на ранніх стадіях. Також Прем’єр-міністр подарувала обладнання Чернігівській обласній дитячій лікарні, зокрема, лапароскопічну установку і рентгенівський апарат німецького виробництва.
У поїздці в Чернігів Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко супроводжували народні депутати України І. Куровський, О. Ляшко, В. Корж та інші.
Чернігів.