Український уряд підписав низку угод з Китаєм, частина яких безпосередньо стосувалася участі китайських інвестицій у підготовці проведення Євро-2012 в Україні.
Зокрема, було підписано угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Китаю про розвиток співробітництва у сфері будівельної інфраструктури, повідомляє «Інформаційний центр «Україна-2012».
З української сторони документ підписав міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, з китайської - заступник міністра комерції КНР Фу Цзиін.
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зазначила, що наразі для України одним із стратегічних завдань є підготовка до Євро-2012 і, зокрема, об’єднання зусиль з Китаєм щодо реалізації спільних інфраструктурних проектів.
За її словами, останнім часом між Україною та Китаєм спостерігається динамічне поглиблення співпраці в усіх взаємовигідних напрямках.
Той факт, що в урядових переговорах між Україною та Китаєм беруть участь керівники потужних бізнес-корпорацій, свідчить про те, що двостороння співпраця матиме позитивний кінцевий результат.
Бельгія виявляє серйозне бажання допомогти Львову у підготовці до проведення Євро-2012, оскільки має досвід проведення чемпіонату 2000 року.
Про це заявив почесний консул Королівства Бельгія в Україні Ярослав Гарцула під час прес-конференції з нагоди відкриття у місті Лева візового центру Королівства Бельгія, пише «Інформаційний центр «Україна-2012».
За словами Ярослава Гарцули, відкриття цієї установи — важливий крок на шляху встановлення тісної українсько-бельгійської співпраці. «Після нещодавнього візиту до Львова шістдесяти бельгійських бізнесменів процес співпраці значно пожвавиться. На сьогодні в Україні вже працюють 15 бельгійських фірм, капітал яких на 2008 рік становив 45 мільйонів доларів. Одна з фірм, яка працює у Львові, планує розширити штат працівників з 40 до 450 осіб», — наголошує Ярослав Гарцула.
Почесний консул Королівства Бельгія в Україні додав, що бельгійські бізнесмени відзначили високий рівень ІТ-працівників в Україні та, зокрема у Львові.
«Газзетта делло спорт»не сумнівається...
Авторитетне італійське спортивне видання «Газзетта делло спорт» поділяє впевненість України у проведенні матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в чотирьох українських містах.
«З того часу, як УЄФА попередила Україну, що може позбавити її права проводити змагання, держава досягла значних успіхів у підготовці до Євро-2012 і тепер впевнена, що прийматиме футбольний турнір, незважаючи на затримки в будівництві основних об’єктів чемпіонату», — йдеться у статті про підготовку України до єврочемпіонату.
У своєму матеріалі «Газзетта делло спорт» зазначає: «Незважаючи на певну проблему із підготовкою п’ятизіркових готелів до Євро-2012 в Україні, самі українці не сумніваються, що їхні стадіони будуть готові до турніру, і переконані, що фінал чемпіонату стовідсотково відбудеться в Києві».
Матчі і погода
В українських містах, які прийматимуть матчі Євро-2012, з’являться сучасні метеорологічні радари, які з винятковою точністю передбачатимуть погоду напередодні матчів чемпіонату. Про це повідомив голова Державної гідрометеорологічної служби В’ячеслав Липинський. За його словами, оновлення матеріально-технічної бази на метеостанціях міст-господарів Євро-2012 дозволить збільшити період та точність метеопрогнозів, а також повністю автоматизувати процеси оповіщення про погодні зміни.
«Головна їх відмінність від колишніх аналогічних локаторів радянського виробництва полягає в тому, що вони дають змогу надзвичайно точно попереджати про локальні, але небезпечні погодні явища, такі як буревії, різке посилення вітру тощо. Ці явища не можуть бути виявлені іншими методами», — пояснив посадовець.
За словами В’ячеслава Липинського, майже 90 відсотків метеорологічного обладнання потребує оновлення. На випередження тут спрацював Донецьк, де такі метеорадари вже працюють. Однак і їх буде замінено ближче до чемпіонату.