Шкільна футбольна команда з Житомира, яка у безкомпромісній боротьбі перемогла у фіналі «Djuіce гол 2009» («Голос України» тоді писав про ці змагання), побувала на матчі Ліги Європи «Герта» (Німеччина) — «Геренвеен» (Нідерланди) у Берліні. Юні футболісти протягом кількох днів мали змогу не лише долучитися до спортивних традицій країни, яка приймала останній чемпіонат світу з футболу, але й набратися нових вражень для майбутніх перемог у спорті та житті. Звичайно, цікавого було море.
Воротар житомирської команди Олександр Вознюк:
«Я ніколи раніше не бував за кордоном на футболі! Тому ця поїздка до Берліна для мене — справжнє свято. Мені сподобалось усе — гра, робота судді і вболівальники. Німці однаково добре грають у футбол і вболівають за своїх. Одразу захотілося стати хорошим футболістом, щоб, як Шевченко чи Воронін, їздити по всьому світу і грати на таких стадіонах».
У свою чергу тренер команди-переможця Михайло Єкатеринчев подякував компанії «Київстар» за чудові змагання і корисний приз у вигляді поїздки до Німеччини.
— Діти дуже задоволені, — каже пан Єкатеринчев, — по-перше, тому, що перемогли у чесному і захопливому чемпіонаті, по-друге, ця поїздка корисна для футболістів, які набираються досвіду і, маю надію, тренуватимуться, щоб грати у дорослих чемпіонатах. Я вважаю, що цей приклад підтримки молоді, спорту, здорового способу життя мають наслідувати усі соціально відповідальні компанії України, бо від здоров’я майбутніх поколінь залежить добробут всієї країни.
Нагадаємо, що 16 травня у Києві відбувся фінал четвертого Всеукраїнського шкільного чемпіонату з футболу та чемпіонату груп підтримки. Більш як 28 000 школярів із 64 міст України впродовж весни боролися за право називатися найкращими. У підсумку, як уже згадувалося, житомирські футболісти із школи №24 вибороли першість, а серед груп підтримки найкращими виявилися дівчата з макіївської школи №61. Хлопці отримали головний приз — поїздку до Німеччини, а для дівчат головним призом став майстер-клас популярного хореографа Дмитра Коляденка.
Цей шкільний футбольний чемпіонат внесено до спортивного календаря заходів Міністерства освіти та науки України. У 2009 році чемпіонат проводився вчетверте. За роки свого існування він перетворився на важливу подію навчального року і справжнє свято для школярів, адже він об’єднав понад 28 000 учнів із різних куточків України. З 2006 р. чемпіонат суттєво розширив географію: якщо 2006 року в ньому змагалися школярі лише з 25 обласних центрів України, то нині він анонсується у 2 799 школах 64 українських міст, серед них понад половина — райцентри і містечка.
На знімку: житомиряни разом із тренером на «Олімпіаштадіоні» у Берліні.
 
 
 
Фото надано організаторами чемпіонату.