Калінінський районний суд Санкт-Петербурга на цьому тижні перекваліфікував обвинувачення стосовно чемпіона світу з боксу за версією WBA Миколи Валуєва на статтю КК РФ «навмисне заподіяння шкоди здоров’ю середньої тяжкості».
Тепер боксеру загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомив представник потерпілої сторони Олександр Заваруєв. Справу направлено для проведення дізнання в УВС Калінінського району. Одночасно суд припинив кримінальне переслідування стосовно Валуєва за колишньою статтею КК РФ «заподіяння легкої шкоди здоров’ю».
У своєму рішенні суд грунтувався на висновках медичної експертизи, котра виявила у потерпілого Юрія Сергєєва переломи трьох ребер. Кримінальну справу проти Валуєва порушили на початку 2006 року. Тоді на стоянці спорткомплексу «Спартак» виник конфлікт між боксером і охоронцем Юрієм Сергєєвим. Останній звернувся із заявою до міліції.
У січні 2008 року суддя присудив Валуєву штраф, але восени того само року вищий суд звільнив його від цього покарання. А на початку нинішнього року Санкт-петербурзький міський суд повернув справу на повторний розгляд, повідомляє gazeta. ru.