Кіровоградське обласне літоб’єднання «Степ» відзначило 70-річний ювілей


За сім десятиліть «Степ» зробив багато. Тут зростали й міцніли літератори Кіровоградщини, багато з яких стали відомими постатями в літературі. Навколо «Степу», який об’єднує більше сотні талановитих поетів і прозаїків, має мережу літературних студій у районах області, гуртуються подвижники літературного процесу, творча еліта краю. А одним із його досягнень є заснування літературного часопису «Стежина», що живе на сторінках популярної обласної газети «Кіровоградська правда» вже сімнадцять літ. Тут опубліковано сотні кращих творів кіровоградських літераторів. Підтримує літоб’єднання і молодих авторів.
За словами Віктора Погрібного, голови літоб’єднання, який очолює його останні сорок років, «степівчани» завжди були збирачами талантів, а головним гаслом об’єднання завжди була доброзичливість.
У «Степу» працюють романтики, які не чекають зарплати за свою роботу. Керівники міських і районних літературних осередків сповна віддають себе громадській і літературній діяльності. Наскільки затребуваною є їхня робота, говорить приклад компаніївської літстудії «Вершники», яка в селах району організувала сім літературних студій. Члени літстудії у бібліотеках, школах, на підприємствах проводять зустрічі з читачами, створили музей пам’яті Віктора Близнеця, триває підготовка до встановлення пам’ятника письменникові-землякові.