Осінній призов дасть путівку на службу в морі приблизно тисячі хлопців з усіх регіонів України. Спеціальна комісія, що складається з лікарів та офіцерів військового флоту, визначить, з огляду на фізичні та морально-психологічні якості кожного призовника, куди він потрапить: чи в берегові частини, чи в морську піхоту, чи на корабель.
Наприкінці жовтня загальна кількість молодого поповнення в лавах українських військових моряків становила трохи менш як дві сотні юнаків. Це п’ята частина від запланованого на осінь нинішнього року призову у ВМСУ.
Начальник навчального центру ВМС України капітан 2 рангу Ігор Попроцький повідомив, що багатьом із відібраних для флотської служби доведеться пройти курси навчання з військово-облікових спеціальностей, і тільки після цього вони роз’їдуться по гарнізонах.
Інформація для батьків призовників: церемонія складання військової присяги відбудеться 14, 21 і 28 листопада. Урочисті ритуали пройдуть у Севастополі та містах, де розташовані гарнізони ВМС України: Одесі, Очакові, Сімферополі, Феодосії, Керчі.
 
Севастополь.