Народного депутата України, заступника голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Олега Ляшка мешканці багатьох сіл Сосницького району називають «своїм». Адже він за останні два роки не тільки по кілька разів побував у населених пунктах і вислухав конкретні пропозиції трудівників, а й постарався вирішити досить чимало наболілих проблем сосничан. У невеличкому селі Долинському жителі були вражені швидкістю, з якою була відремонтована розбита асфальтівка до їхнього села. Тому не скупилися на слова подяки народному обранцеві.

— Я звернувся з приводу нашої дороги до Олега Валерійовича, — розповідає керівник місцевого сільгосппідприємства 70-річний Володимир Требух, — і, чесно кажучи, не думав, що він так може цю справу оперативно владнати. До кого я перед цим тільки не звертався! А тут за 3—4 дні стільки зроблено. Аж не віриться, що таке може бути.
У сільському клубі О. Ляшко подарував набір-укладку медикаментів для Долинського фельдшерсько-акушерського пункту, розповів про діяльність уряду Юлії Тимошенко щодо зниження цін на медикаменти. У свою чергу, депутата теж «загрузили» новими проблемами. О. Ляшко, зокрема, пообіцяв розібратися, чому у ФАПах заборонили продавати найнеобхідніші ліки. Адже сільським жителям тепер доводиться за ними добиратися в райцентр.
Тепло пройшла зустріч народного депутата України і з мешканцями Великого Устя та Бутівки. Він поінформував, що завдяки БЮТ, його активній діяльності в окрузі в Сосницькому районі відремонтовано, прокладено торік 14 кілометрів асфальтівок, а нинішнього року цей показник — 11 кілометрів.
— Ми будемо старатися, — заявив він, — щоб і кожного наступного року оновлювалося щонайменше по 10 кілометрів доріг!
Депутат повідомив, що 2010 року заплановано капітально відремонтувати дорогу до Бутівки, вирішується питання про встановлення електроопалення для Великоустенської ЗОШ І—ІІІ ступеня.
Йшлося на зустрічі й про низькі закупівельні ціни на молоко. Селяни висунули ідею встановити в Україні мінімальну його вартість у 2 гривні.
Олег Ляшко вручив комп’ютер Бутівській школі. Як повідомив директор цього навчального закладу Анатолій Вєтров, для школярів згаданий подарунок має велику цінність. Адже це перший комп’ютер у школі!
У Малому Усті народний депутат України виконав теж приємну місію — вручив холодильник для місцевого ФАПу.
— Я працюю в селі перший рік, — повідомив завідувач ФАПу Руслан Власенко. — Згідно з вимогами усі медичні препарати повинні зберігатися в холодильнику. Дуже вдячний Олегу Валерійовичу, що він відгукнувся на моє прохання і за тиждень вирішив нашу проблему.
Того ж дня народний депутат зустрівся з мешканцями Кудрівки, Загребелля. Перші дякували О. Ляшку за асфальтівку, другі — за підвідний газопровід. У ході спілкування селяни дали нові накази представнику Верховної Ради. Сосничани по-справжньому вірять, що він подбає якнайкраще про їхні інтереси.

Чернігівська область.
На знімку: фельдшер Руслан Власенко прийняв для ФАПу холодильник від народного депутата України Олега Ляшка.


Фото автора.