Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук учора повідомив, що у реанімаційних відділеннях області перебуває 28 осіб, 9 з яких — у тяжкому стані. Всі ці хворі — дорослі люди. У стаціонарні відділення госпіталізовано 511 чоловік з підозрою на грип. Серед них 285 дорослих, решта — діти. Порівняно з попереднім днем кількість госпіталізованих зменшилася. А загалом протягом жовтня до лікарів звернулося понад 17 тис. хворих.
Із середи в області працює надзвичайна протиепідемічна комісія, яку очолив заступник голови ОДА Василь Гладій. Вона розробила ряд заходів у зв’язку зі складною ситуацією в області. Серед них — комунальним та приватним аптекам заборонено відпускати жарознижувальні засоби без призначення лікаря. Також в області призупинено проведення імунізації дорослих та дітей, туберкулінодіагностики. Одна з найгостріших проблем — брак в аптеках необхідних медикаментів і захисних масок. При лікарнях створені спеціальні відділи, які надаватимуть хворим негайну допомогу. До роботи залучені студенти-інтерни, а в разі потреби будуть задіяні й студенти шостого курсу медінституту. «Першочергова допомога пацієнтам надаватиметься безкоштовно», — пообіцяв голова.
Закриті всі дитячі садки й освітні заклади. Планується обмежити масові заходи, щоб унеможливити подальше поширення інфекції. Зокрема, відмінено й відзначення річниці ЗУНРУ, що планувалося раніше. На першочергові потреби по боротьбі із захворюванням в області виділено 290 тис. грн.

Івано-Франківська область.