Учора заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко провів зустріч з представниками міжнародного координаційного комітету динамівських організацій України, Російської Федерації, Республіки Білорусь, Республіки Болгарія, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Латвійської Республіки, Азербайджанської Республіки, Республіки Узбекистан, Вірменії, Грузії, Таджикистану, Молдови, Туркменістану, Румунії, Німеччини, Італії, Монголії.

Заступник Голови Верховної Ради привітав усіх присутніх з 85-ю річницею з дня заснування фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України та відзначив великі здобутки товариства, яке за роки своєї праці виховало плеяду видатних спортсменів та тренерів, що дає можливість високо тримати український прапор на міжнародній спортивній арені.
Микола Томенко поінформував гостей щодо законодавчого забезпечення галузі фізичної культури та спорту, зокрема, про те, що до другого читання підготовлено законопроект «Про фізичну культуру і спорт», який включає важливі положення про підвищення соціального статусу ветеранів спорту, тренерів, викладачів дитячих спортивних шкіл. Але, на його думку, через світову кризу та фінансові проблеми в країні остаточне прийняття цього важливого закону затримується.
Окремо заступник глави парламенту наголосив на необхідності активнішої діяльності спортивних товариств в Україні, збільшення кількості народних депутатів зі спортивної сфери. «Приємно, що відбувається інвентаризація спортивних організацій. Необхідно підтягнути ті організації, які діють у системі профспілок, до рівня «Динамо», яке завжди було зразком організації фізкультури та спорту», — підкреслив М. Томенко.
На його переконання, необхідно продовжити реорганізацію вузівської системи фізичної підготовки через реконструювання наявної спортивної бази. Також заступник Голови Верховної Ради підкреслив, що необхідно змінити систему уроків фізкультури у школах. Адже ні для кого не секрет, що рівень загальної фізичної підготовки дітей значно нижчий за той, коли писалися попередні закони, зазначив він. «Міністерствам необхідно відійти від нормативної складової до оздоровчої, просвітницької», — сказав М. Томенко.
Під час зустрічі також було обговорено питання перспектив подальшої реалізації пріоритетних напрямів у сфері фізичної культури і спорту, а також розбудови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо». Зокрема, парламентарій запропонував зменшувати податковий тиск на ті підприємства, які враховують «спортивну складову» під час будівництва оздоровчих об’єктів: «Потрібно стимулювати розвиток спорту в Україні».
«Освіта, охорона здоров’я, розвиток фізкультури та спорту — основні пріоритети суспільного розвитку», — підкреслив він.


Прес-служба Верховної Ради.