Кабінет Міністрів виділить додаткові кошти зі Стабілізаційного фонду для попередження поширення вірусного захворювання в країні. Про це на вчорашньому засіданні уряду заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.  Як повідомили «Голосу України» в управлінні у зв’язках із ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів, на заходи із запобігання поширенню інфекцій було виділено 50 млн. грн., щоб попередити будь-які спалахи епідемії.
Прем’єр доручила Міністерству охорони здоров’я внести на розгляд уряду відповідний кошторис з метою його термінового затвердження. Юлія Тимошенко також доручила Першому віце-прем’єр-міністру Олександру Турчинову терміново провести засідання Державної протиепідеміологічної комісії для з’ясування причин виникнення вірусних захворювань у Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях.
Крім того, глава уряду дала доручення підготувати спеціальні радіо- та телеінформаційні звернення до громадян про необхідність у разі перших ознаках вірусного або респіраторного захворювання терміново звертатися до лікаря та залишатися вдома.
Водночас Юлія Тимошенко повідомила, що уряд продовжує реалізовувати антикризову програму в будівельній галузі. Так, вчора урядовці розподілили більше ста квартир у Чернігові між пільговиками. «Це вже є перші результати антикризової програми для будівельників», — відзвітувала прем’єр.
Учора Кабінет Міністрів звільнив з посади заступника міністра транспорту і зв’язку Анатолія Шиянова, затвердив фінансовий план НАЕК «Енергоатом» на 2009 р. та умови реструктуризації боргу НАК «Нафтогаз України» за єврооблігаціями 2004 р. на 500 млн. дол. «Комерційні умови не змінилися, порівняно з тими, які були оголошені раніше. Виплати переносяться на 2014 р. Прибутковість за новими облігаціями становитиме 9,5% річних», — пояснив в. о. міністра фінансів Ігор Уманський. Випуск нових єврооблігацій НАК «Нафтогаз України», за його словами, планується завершити наступного тижня.
Урядовці також встановили з 1 грудня цього року мінімальні ціни на вино і винні вироби: 12 грн. за напої в скляній тарі об’ємом 0,7 л і в картонно-паперовій упаковці об’ємом 1 л.