Парламентський контроль має бути надійним інструментом відстеження того, скільки в Україні є реальних коштів, і як вона повинна виконувати свої міжнародні зобов’язання. Про це, як повідомили «Голосу України» у прес-службі Партії регіонів, на вчорашній прес-конференції заявили народні депутати Ірина Акімова й Борис Колесніков.
Так, за словами міністра економіки в опозиційному уряді Ірини Акімової, держборг зріс із 12 до 36% ВВП, і в рамках цього боргу збільшується й так званий непрямий борг. А джерелом повернення боргів нашої країни, впевнені регіонали, є економічне зростання і реалістичний бюджет.
Нині, наголосила народний депутат, головне — зупинити абсолютно безконтрольне зростання цього боргу. «Я маю на увазі надання державних гарантій під абсолютно незрозумілі, непрозорі схеми, які ніколи не реалізуються ні в що, справді потрібне людям, але зате покладуть на них додатковий податковий тягар», — пояснила Ірина Акімова.
Водночас народний депутат Борис Колесніков відзначив, що регіонали та їх кандидат у Президенти діятимуть у рамках насамперед українських інтересів і для того, щоб домогтися для України максимально можливого результату. Біло-сині впевнені, що в найближчому майбутньому газові угоди з Росією «потребуватимуть глибокого осмислення».