Футбол. Ми вже писали про прес-конференцію, на якій місцем проведення майбутнього матчу плей-оф чемпіонату світу між командами України та Греції обрали Донецьк. Тоді з журналістами спілкувався, зокрема, наставник національній збірні нашої країни Олексій Михайличенко (на знімку).
І перше, про що його запитали, це про ситуацію з перенесенням 13-го туру чемпіонату України.
— Нашим базовим командам «Шахтареві», «Дніпру» і «Динамо» протягом 29 днів доведеться зіграти дев’ять матчів. У разі відмови Прем’єр-ліги перенести 13-й тур чемпіонату, вважаю, що наші футболісти підійдуть до зустрічей із Грецією втомленими як фізично, так і психологічно. На виконкомі ФФУ ухвалено рішення перенести цей тур на весну наступного року. З цим не погодилося керівництво Прем’єр-ліги. Як на мене, це нонсенс. Провідні країни Європи (та само Греція і Франція), довідавшись про дні проведення матчів плей-оф, без проблем перенесли тури в своїх чемпіонатах на наступний рік.
— Що можете сказати про команду Греції?
— Не скажу, що я бачив багато матчів збірної Греції в цьому циклі. Тільки зараз ми зібрали велику кількість матеріалів про цю збірну і почали вивчати її. Ми зараз перебуваємо в одному кроці від фінальної частини чемпіонату світу й жодної недооцінки з нашого боку не може бути. На цій стадії змагань слабких суперників просто не буває, тому будемо грати ці поєдинки, немов останні. Це ви, журналісти, уже встигли записати збірну Греції як прохідний варіант. Але я так не вважаю. Це міцна збірна, котра, не забувайте, стала чемпіоном Європи 2004 року.
— Ви розглядали інші варіанти зі стадіонами на цей поєдинок?
— Було кілька варіантів, але коли я побував на матчі Ліги Європи «Шахтар» — «Тулуза», то переконався, що це не просто стадіон, а великий театр. Атмосфера під час матчів на таких стадіонах просто приголомшлива! Крім того, я спілкувався з агрономами стадіону, які мають новітні технології для того, щоб підвести газон до матчу в оптимальному стані. Початок зустрічі 18 листопада запланований на 20.00.
Фото Євгена КРАВСА.