Працівники відділу податкової міліції Кам’янець-Подільської об’єднаної державної податкової інспекції припинили нелегальний промисел, яким упродовж трьох місяців займався мешканець міста.
Він незаконно купував нелегально виготовлені алкогольні напої і, використовуючи власний мікроавтобус, збував їх без марок акцизного збору встановленого зразка. Ліцензії на право виготовлення й реалізації алкогольних напоїв ділок не мав.
Складом для цього «товару», розлитого в ПЕТ-пляшки, служив кооперативний гараж. Згідно з висновком Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в Хмельницькій області встановлено, що напої не відповідають вимогам чинного ДСТУ і за фізико-хімічними показниками можуть становити загрозу для життя та здоров’я людей. До слова, географія проживання постачальників та реалізаторів товарів цього ділка поширюється на три області. Під час оперативної роботи у спільників виявлено та вилучено з незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей на суму понад 800 тисяч гривень — 9,8 тисячі літрів спирту, 84 літри фальсифікованих напоїв, тару та пристрої для розливу, вантажний автомобіль і мікроавтобуси, якими перевозили спирт і готову продукцію.
Проти підпільного шинкаря порушено кримінальну справу. За торгівлю небезпечним напоєм його можуть позбавити волі на 5—10 років.

Кам’янець-Подільський.