І в Запоріжжі, де безбожно димлять сотні заводів, є, виявляється, межа терпіння городян. Принаймні це засвідчило звернення до міської ради жителів вулиці Портової, котрі поскаржилися на те, що адміністрація цементного заводу «Градоліт» не зважає на їхні протести і грубо порушує санітарні норми. 
Підприємство розташоване у житловій зоні, тут фасують цемент, виготовляють тротуарну плитку і шифер. Постійний шум створює для людей безліч проблем, та головне — це їдка цементна пилюка, яку вдихають і дорослі, й діти, від чого їхнє здоров’я погіршується.
Після обговорення звернення жителів вулиці Портової у міськраді вирішили створити робочу групу в складі представників депутатських комісій з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення, з питань життєзабезпечення міста, з питань регламенту, законності і правопорядку. До вивчення проблеми також залучать спеціалістів міського управління з питань екології та охорони здоров’я, міської санепідстанції, обласного управління екології та обласної санепідстанції. Через місяць ця комісія має підготувати пакет документів, що можуть послужити підставою для закриття цементного заводу.
Запорізька область.