З ініціативою сформувати роту з числа обранців для служби в зоні бойових дій виступили депутати Львівської обласної ради. Першим добровольцем став голова комісії зі сприяння Збройним Силам України Ярослав Мудрий. Ця заява прозвучала під час зустрічі родичів військовослужбовців, які воюють з терористами на сході України. Вони розповіли про проблеми, з якими стикаються їхні рідні під час виконання військового обов’язку. Простіше було б знаходити порозуміння, вважають вони, коли поруч в окопах знаходилися б і представники депутатського корпусу.
«Ми оголосили про створення депутатської роти, — розповів Ярослав Мудрий. — Та виникає чимало юридичних нюансів, які потрібно вивчити.
Поки що невідомо, який статус у зоні бойових дій матимуть наші депутати. Щойно владнаємо всі суперечності, одразу вирушимо на схід». Окремі львівські депутати вже воюють у зоні АТО, але в розрізнених підрозділах.
Вони — часті гості у бойових підрозділах, опікуються матеріально-технічним забезпеченням, сотні тонн необхідних для військових товарів щотижня доправляють на схід України.
 
Львів.