У Києві збільшується кількість автоматів для оплати паркування. Днями в різних районах міста їх з’явилося ще 16. Усього в столиці — 46 «антивандальних» паркоматів, а до 2010 року встановлять ще 500.
Мільйони на розсаду
На закупівлю розсади столична влада виділила майже 20 млн. грн. Вони будуть спрямовані на роботи із закладання маткових плантацій та ділянок декоративних і чагарникових порід.
Тепер би площу відстояти
Контрактову площу столиці планують перебудувати. Нині обговорюється концепція її реконструкції. Раніше у зв’язку із майбутнім відновленням передбачалося перенести з площі пам’ятник філософові Григорію Сковороді в інше місце. На захист монумента стали студенти Києво-Могилянської академії, які вважають, що Сковорода для них — талісман і натхненник на добрі справи. За що вони кожної весни миють його пам’ятник. Хоча чутки про його перенесення не підтвердилися, студенти й викладачі Могилянки — проти закритого обговорення концепції перебудови Контрактової площі. Вони протестують також проти комерціалізації й захоплення публічного простору площі.
Начальники з розмахом
КМДА виділила 30 тис. грн. на підготовку цвинтарів до зими (в середньому, по 1 тис. грн. на цвинтар). На ці невеликі гроші комунальники повинні будуть підготувати місця поховань, вивезти сміття і листя. Тим часом адміністрація має намір відремонтувати кабінети двох заступників київського міського голови, що коштуватиме більш як 500 тисяч гривень, — заявляють представники опозиції.
Прибирають волонтери
У Києві народжується традиція: на вихідні в парки і сквери приходять добровольці — школярі й студенти під егідою Всесвітньої федерації молодих лідерів і підприємців прибирають там сміття. Приміром, так очистили зелену зону в Бабиному Яру, причепурили також кілька дитсадків Шевченківського району. Крім цього, волонтери винесли 2 тонни мотлоху з дніпровського острова Великий. Корисне поєднували з приємним: училися культурно проводити час на природі, розігрували призи й насолоджувалися театралізованим шоу.
Небезпечне виробництво
Цього року на столичних підприємствах сталося 272 нещасних випадки, у тому числі 56 — зі смертельним результатом. Після перевірки діяльності органів контролю, які відповідають за безпеку праці, виявлено шість прихованих нещасних випадків на виробництві. За одним з них стосовно керівника підприємства порушено кримінальну справу. Крім того, органи прокуратури порушили їх ще 18 за результатами нагляду за дотриманням законодавства про охорону праці. До адміністративної відповідальності притягнуто понад 200 посадових осіб.