Футбол. Сьогодні дві українські команди проведуть перші матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи.
Луганська «Зоря» приймає норвезький клуб «Мольде» на стадіоні імені Валерія Лобановського в Києві. Початок зустрічі о 20.30.
Кілька слів про суперника. Він є чинним чемпіоном Тіппеліги (вищий дивізіон). Головний титул норвезького футболу вперше завоював 2011 року. Крім того, «Мольде» є семиразовим срібним призером чемпіонату, дворазовим володарем Кубка країни.
А вчора тренери команд Юрій Вернидуб і Тор Оле Скуллеруд зустрічалися з журналістами. Після кожної прес-конференції команди по черзі тренувалися на полі динамівської арени.
Луганчани та їхній наставник зазначають, що в столиці вони почуваються чудово, мов удома, бо мають велику підтримку киян. Місцеві шанувальники футболу гаряче вболівали за «Зорю» на матчі другого етапу проти албанського «Лячі», котрий відбувся на «Оболонь-Арені». Тепер Юрій Вернидуб і його підопічні розраховують на не меншу підтримку на стадіоні «Динамо».
До речі, поєдинок «Зорі» з «Мольде» судитиме рефері з Австрії Гаральд Легнер.
*** 
Одеський «Чорноморець» проведе свій поєдинок у Хорватії. На стадіоні «Парк молоді» одеситів прийматиме клуб «Спліт». Початок зустрічі о 21.00 (за київським часом). Рефері матчу — Марцин Борський (Польща).
Попередній чемпіонат Хорватії «Спліт» завершив на четвертому місці. Три роки тому був бронзовим призером національної першості.
На другому етапі кваліфікації Ліги Європи хорвати мали за суперника «Хапоель» (Ізраїль, Беер-Шева). Вдома «Спліт» переміг 2:1, а в гостях зіграв унічию (0:0). У матчі другого туру чемпіонату Хорватії «Спліт» вдома розійшовся миром (1:1) з «Істрою». Голи: Білич, 76 (п) — Благоєвич, 84.
Слід зауважити, що в першому турі суперник «Чорноморця» здобув вольову перемогу в гостях над «Задурно» — 2:1. В офіційних іграх поточного сезону «Спліт» ще не програвав.
«Моряки» вирушили до Хорватії в доброму гуморі. Нагадаємо, що в першому матчі нового чемпіонату України вони переконливо (4:0) перемогли  дебютанта ліги донецький «Олімпік».