Футбол. Як повідомила прес-служба ФФУ, позавчора розпочався черговий візит в Україну делегації інспекторів УЄФА з питань стадіонів та безпеки. Фахівці Європейського футбольного союзу перевіряють стан реалізації проектів арен та підготовки прилеглих до них територій в приймаючих містах. Окрім того, в ході чотириденного візиту представники УЄФА проінспектують дорожню інфраструктуру, зокрема, автомагістралі, які пов’язують приймаючі міста Євро-2012 в Україні.
Питання аеропортів
Згодом, з 1 по 6 листопада, відбудеться робочий візит в Україну експерта УЄФА з питань аеропортів Пітера Гемпсона, який проінспектує процес розвитку інфраструктури аеропортів усіх приймаючих міст. Зазначимо, що вищезгадані поїздки відбуваються в рамках моніторингу процесу підготовки України до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Приїзд Каллена і Тейлора
Додамо, що з 4 по 8 листопада в Україні перебуватимуть високопосадовці УЄФА Мартін Каллен та Девід Тейлор, які відвідають приймаючі міста та проведуть зустрічі з представниками центральної та місцевої влади. В ході візиту вони перевірять стан робіт на стадіонах, перебіг реконструкції аеропортів, зокрема зведення нових терміналів, обговорять з українською стороною концепції роботи громадського транспорту, безпеки, розміщення вболівальників тощо. Крім того, проведуть зустрічі в міськрадах приймаючих міст, де їм будуть презентовані деталізовані плани Києва, Донецька, Львова та Харкова щодо приймання матчів фінальної частини Євро-2012.
Не гаяти часу!
За словами голови Місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського, згадані візити матимуть особливе значення для нашої країни з огляду на наближення дати прийняття УЄФА рішення стосовно формату турніру. Тобто, йдеться про завершальний етап інспекцій, результати яких ляжуть в основу вирішального висновку Союзу європейських футбольних асоціацій. Нагадаємо, що виконком УЄФА остаточно визначиться з кількістю українських міст Євро-2012 на грудневому засіданні у португальській Мадейрі. Саме тому, як наголошує пан Лубківський, час, що залишився, має бути ефективно використаний органами центральної та місцевої влади України для виконання вимог УЄФА.