Комітет з питань європейської інтеграції визнав таким, що не суперечить законодавству Європейського Союзу, проект закону про внесення змін до статті 4 Закону «Про транспортно-експедиторську діяльність» (щодо створення гарантійного фонду).
На засіданні зазначалося, що змінами, які пропонується внести законопроектом до чинного закону, передбачається встановлення обов’язку транспортно-експедиторських компаній щодо створення гарантійного фонду у розмірі не менше шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з метою забезпечення виконання своїх зобов’язань. Порядок формування та використання коштів гарантійного фонду експедиторів має визначатися Кабінетом Міністрів України спільно з Національним банком України протягом двох місяців з дня набуття чинності законопроектом, а суб’єкти господарювання — транспортно-експедиторські компанії — матимуть три місяці на фінансову підготовку до реалізації запроваджених норм.
Окрім того, законопроектом передбачено запровадити норму, згідно з якою експедиторські послуги не можуть надаватись суб’єктами господарювання, які не створили гарантійного фонду та посадові особи яких мають непогашену судимість за злочини проти власності, службові чи господарські злочини.
Закон удосконалюється на старті перегонів
Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону «Про вибори Президента України» (щодо особливостей порядку проведення виборів Президента України). 
Законопроектом пропонується внести зміни до чинного закону щодо усунення неузгодженостей та вдосконалення окремих його положень. При цьому, наголошували народні депутати, проект узгоджується з рішенням Конституційного Суду України у справі за конституційними поданнями Президента України та 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень законів «Про вибори Президента України», «Про Державний реєстр виборців», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України» та Кодексу адміністративного судочинства України (справа про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України).
Водночас члени комітету вважають, що необхідно виключити із законопроекту окремі положення, які втратили актуальність у зв’язку з початком процесу виборів Президента України 17 січня 2010 року.
Як оскаржити рішення третейських судів
Комітет з питань правосуддя рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оскарження рішення третейського суду та видачі виконавчих листів за рішенням третейських судів». 
Законопроектом пропонується доповнити Цивільний процесуальний кодекс України новим розділом «Провадження у справах про оскарження рішень третейських судів та видачу виконавчих листів за рішенням третейських судів», яким визначити особливості судового розгляду скарг на рішення третейських судів та порядок видачі виконавчих листів за їх рішеннями.
Розмір аліментів збільшать до рівня прожиткового мінімуму
Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламентові прийняти за основу законопроект «Про внесення змін до Сімейного кодексу України» (щодо збільшення розміру аліментів на дітей).
Як зазначали члени комітету під час засідання, законопроектом (реєстр. номер 2008) пропонується встановити мінімальний розмір аліментів на утримання дітей на рівні не менше розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Зокрема, передбачається збільшити мінімальний розмір аліментів на одну дитину з 30 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для дитини відповідного віку, до розміру прожиткового мінімуму. А також збільшити до розміру прожиткового мінімуму тимчасову державну допомогу в разі, якщо місце проживання батьків невідоме або вони ухиляються від сплати аліментів чи не мають можливості утримувати дитину.
Унормовані питання не потребують дублювання
Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує парламентові відхилити законопроект про внесення змін до закону «Про громадянство України».
Такої думки члени комітету дійшли, зокрема, через пропозицію доповнити статтю 25 чинного закону новою частиною, згідно з якою «дипломатичні представництва та консульські установи України захищатимуть права громадян за кордоном, надаватимуть допомогу при представництві їх інтересів в юрисдикційних органах, у тому числі — в судах при розгляді кримінальних і цивільних справ».
За словами народних депутатів, порушене в законопроекті питання щодо захисту прав громадян України за кордоном врегульовано статтею 6 закону «Про дипломатичну службу», відповідно до якої серед основних завдань дипломатичних представництв та консульських установ України є захист прав та інтересів її громадян і юридичних осіб за кордоном.
Крім того, наголошували парламентарії, повноваження дипломатичних представництв (посольств, консульств, дипломатичних місій) у зносинах з державними органами країни перебування, в тому числі у сфері захисту прав громадян, визначаються відповідними міжнародно-правовими актами, серед яких базовими є Віденська конвенція про дипломатичні зносини (1961 рік) та Віденська конвенція про консульські зносини (1963 рік) тощо.
Інформаційне управління Верховної Ради.