Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у понеділок відвідав у лікарні трирічну Мандзюк Настю, яка отримала тяжкі травми і нині перебуває у комі.

Інформацію про страшну трагедію, яка спіткала сім’ю Мандзюків, В. Литвин отримав, перебуваючи у Кам’янці-Подільському Хмельницької області з робочою поїздкою на початку жовтня цього року.

Батьки трирічної дівчинки звернулися до Голови Верховної Ради України із проханням надати допомогу в лікуванні її у Санкт-Петербурзі. За словами медиків, саме у Науково-дослідному інституті нейрохірургії ім. Поленова (відділення вегетативних станів) Санкт-Петербурга дівчинці можуть допомогти.

В. Литвин негайно відгукнувся на прохання родичів дитини: звернувся до міністра охорони здоров’я України

В. Князевича, губернатора Санкт-Петербурга В. Матвієнко, надав матеріальну допомогу. За його сприяння дитину перевезли до Києва і обстежили в Українському медичному центрі реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи, який знаходиться на території Київської міської дитячої клінічної лікарні №1 (вул. Богатирська, 30). Багато зусиль до організації лікування доклав директор Центру заслужений лікар України, головний дитячий невропатолог України Мартинюк В. Ю.

«Такі випадки змушують дивитися по-іншому на те, що відбувається в українській політиці. Політики, говорячи високі слова про всеукраїнське щастя та добробут, часто не помічають біду, яка трапляється із конкретною людиною», — підкреслив Голова Верховної Ради.

«Говоримо про велику політику у той час, коли потрібно всі зусилля спрямовувати на збереження життя звичайної дівчинки та багатьох інших, які потребують нашої допомоги», — зазначив В. Литвин.

Прес-служба Верховної Ради України.