Воєнні дії на сході країни внесли корективи в життя чи не кожного із нас. Хтось пішов захищати Вітчизну, хтось допомагає фінансово, хтось — морально, проте цих ініціатив недостатньо.

Мають бути нагальні дієві кроки і з боку держави: війна триває, а у нас попереду — ще й величезні видатки на відбудову знищеного бойовиками. Тож урядовці разом з парламентаріями шукають шляхи для наповнення бюджету. У зв’язку із цим сьогодні має відбутися позачергове пленарне засідання Верховної Ради.
Поки що є кілька пропозицій. Так, Кабінет Міністрів запропонував запровадити тимчасовий військовий збір у розмірі півтора відсотка для фізичних осіб. Утім, в партії «УДАР» прогнозують, що ці урядові зміни навряд чи підтримає парламент. Натомість вони пропонують 0,25-відсоткове оподаткування від обороту підприємств з великим капіталом. Таких в Україні нарахували не менше двох сотень, тож і надходження могли б бути чималі, зазначають «ударівці». Водночас є й інші ініціативи. Приміром, пропонують брати податок з юридичних осіб. Словом, фінансів справді недостатньо і дійти якоїсь згоди доведеться. Інакше від цього промовистого погляду нацгвардійця (на знімку) за владними стінами не сховатися.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.