На заводах Вінниччини зварили сто тисяч тонн цукру. На жаль, ще одних ста тисяч, за прогнозами, у нинішньому році не буде. Хоча торік цукровари видали «на-гора» майже 290 тисяч тонн солодких кристалів.
Дві причини стали на заваді повторення минулорічного показника, пояснюють фахівці обласної асоціації «Вінницяцукор». По-перше, буряків посіяли менше, по-друге, далася взнаки непогода: тривала засуха змінилася в середині жовтня дощами. «Тішить те, що корені цієї осені солодші, ніж торік, — каже начальник відділу переробки і харчової промисловості обласного управління сільського господарства Володимир Салига. — Відповідно, вищий вихід цукру. Тому на цю пору заводи дали більше продукції порівняно з минулим роком. А ось урожайність нижча: на круг виходить тільки 290 центнерів проти 360 минулорічних».
Томашпільський цукрозавод, який першим розпочав сезон, переробку коренів завершив за 45 діб. Підприємство працює тільки на власній сировині. Десять цукроварень краю продовжують роботу. До кінця сезону на них планують зварити ще приблизно 80 тисяч тонн цукру.
 
Вінницька область.