Дзюдо. Париж (Франція). Чемпіонат світу серед юніорів (U-20). 22—25 жовтня.
Десять років тому він заскакував на роботу до своєї бабусі Ірини Костянтинівни Калішевської, котра і тепер працює в «Голосі України». І не міг тоді остаточно визначитися, яким видом спорту займатися. Думали про баскетбол, футбол. Але дідусь Вадим Миколайович повів онука Кеджау до секції дзюдо. І то було абсолютним влученням у «десятку».
Бо хлопчина таки залюбився в боротьбу на татамі по-справжньому. Про це свідчать його нинішні перемоги на великих змаганнях. Цього року киянин уже виграв «бронзу» на чемпіонаті Європи в Єревані. І от тепер підкорив світову вершину у ваговій категорії —90 кг. Українець, корінний киянин, Кеджау Ньябалі до вирішальної сутички перемагав усіх суперників «іпоном». А у фіналі здолав грузина Арчила Шинджикашвілі двома «вазарі». На це знадобилося лише 58 (!) секунд. Радість перемоги з учнем заслужено розділяє його тренер Віталій Дуброва.
Тепер наш герой, не без підстав, мріє про перемоги на дорослих турнірах. Либонь, і про виступ на Олімпіаді-2012 у Лондоні також.
А в Парижі українці здобули ще й дві срібні медалі: Віталій Попович (—73 кг) та Ірина Кіндзерська (+78 кг).
На знімку (зліва направо): срібний призер чемпіонату Арчил Шинджикашвілі, чемпіон світу Кеджау Ньябалі, бронзові призери — Даїкі Нішияма (Японія) та Григорій Мінашкін (Естонія).