Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 11-й тур.
«Металург» Д — «Чорноморець». 2:0. 2 200 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Голи: Шина, 36, Мхітарян, 88. Вилучено Ребенка («Чорноморець», 73, друге попередження).
«Арсенал» — «Кривбас». 2:1. 2 753 глядачі. Рефері — Геренда (Калуш). Голи: Воробей, 29, Євсєєв, 56 — Каракевич, 81. 
«Оболонь» — «Таврія». 1:0. 3 500 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Гол: Антоненко, 49. Вилучено Голайду («Таврія», 30, фол останньої надії). 
«Дніпро» — «Динамо». 0:2. 31 003 глядачі. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Гіоане, 72, Мілевський, 87 (п). Вилучено Пашаєва («Дніпро», 22, небезпечна атака суперника з ризиком завдання травми).
«Карпати» — «Металург» Зп. 3:3. 8 000 глядачів. Рефері — Бойко (Київ). Голи: Кожанов, 44, Ощипко, 65, Федецький, 68 — Тайку, 4, Алозі, 28, 40. Вилучено Польового («Металург», 70, друге попередження).
«Зоря» — «Іллічівець». 3:2. 7 000 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Скоба, 34 (п), 45 (п), Шевчук, 54 — Кривошеєнко, 32 (п), Мельник, 49.
«Закарпаття» — «Шахтар». 1:1. 5 500 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Трішович, 50 — Гай, 37. Вилучено Чижова («Шахтар», 77, фол останньої надії).
«Металіст» — «Ворскла». 1:0. 30 000 глядачів. Рефері — Абросимов (Одеса). Гол: Коельо, 3.
Бомбардири: Мілевський («Динамо») — 7 м’ячів, Коельо («Металіст»), Адріано («Шахтар»), Селезньов («Дніпро») — по 6.
Центральним у турі, безперечно, був поєдинок у Дніпропетровську. Чемпіони прилетіли на побачення з «Дніпроом» після надскладного і виснажливого поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів з лідером Серії А міланським «Інтером». Неважко було здогадатися, що «Динамо» через втому перебувало не в найкращому функціональному стані. Натомість «Дніпро» грав вдома при заповнених вщерть трибунах, котрі його несамовито підтримували. Все ці фактори мали позначитися на грі команд.
Але все закінчилося тим, що лідер чемпіонату, виявивши характер і майстерність, здобув абсолютно заслужену і незаперечну перемогу у цьому принциповому матчі проти дніпрян, котрі не раз висловлювалися про плани здобуття місця в Лізі чемпіонів. Тому поступатися динамівцям, зрозуміло, не збиралися.
І отут треба сказати окремо про те, що, надто налаштувавшись на зустріч проти чемпіона, дніпропетровці, як то кажуть, передали куті меду. Бо виявляли агресивність, де треба і де не треба. Це, зрештою, й призвело до того, що грубо порушив правила Павло Пашаєв. І щастя, що обійшлося без важкої травми, якої ледве не зазнав Мілош Нінкович. Тому покарання послідувало абсолютно справедливе — вилучення.
Не сперечатимусь, можливо, в якихось епізодах Віталій Годулян і помилявся. Але казати, що він виявляв симпатії до одного з суперників, було б украй несправедливо стосовно одесита. Маячня якась — та й годі. Давайте пригадаємо, а скільки разів наривався на неприємності Руслан Ротань (як на мене, найкращий у складі «Дніпра»), котрий: уже маючи жовту картку, либонь, разів п’ять-шість намагався повчати рефері. І вияви Годулян «вредність» хоч раз, то і Ротань пішов би за Пашаєвим. Емоції, і тільки вони керували Русланом — загалом симпатичним та інтелігентним футболістом.
Єдине, що засмутило по-справжньому, так це серйозна травма Сергія Назаренка. Це велика втрата не лише для «Дніпра», а й для національної збірної України, у якої попереду відповідальна і вирішальна двораундова сутичка зі збірною Греції. Дехто зауважить, що, мовляв, незамінимих немає. Воно, звичайно, так, але випадок із Назаренком особливий. Надто вже важливий він нині для збірної, фартовий. До речі, у відбірному циклі ЧС-2010 Сергій забив п’ять м’ячів! Тож залишається побажати йому швидкого одужання і повернення до лав клубу та національної команди. 
Ну а «Дніпро», залишившись у меншості, природно, став більше дбати про оборону. І захищалися господарі, слід віддати їм належне, старанно і самовіддано. Хоча ще в першому таймі нагоди відзначитися мали Андрій Ярмоленко (уже вкотре юний гравець марнує чудові нагоди) та Андрій Шевченко, котрий потужно пробив зі штрафного і влучив у бокову стійку. 
По перерві у складі гостей з’явився Артем Мілевський, котрого дуже не вистачало. І зіграв напрочуд корисно. Це він дотепно пропустив м’яча після передачі Олега Гусєва, і Гіоане метрів із 25 без перешкод влучив у верхній кут воріт господарів, котрі боронив Ян Лаштувка. А потім Артем ще й пенальті реалізував і вийшов у лідери бомбардирських перегонів. 
— Після вилучення Пашаєва нам стало значно легше. І рахунок, гадаю, закономірний, — сказав після матчу наставник «Динамо» Валерій Газзаєв. — Я вдоволений грою і самовіддачею моїх футболістів. Зароблено важливі три очка. Якби матч складався вдаліше для нас, я б не випустив на поле Мілевського. Артем і досі застуджений. Ще в Мілані він грав хворим. Але, на жаль, немає можливості дати йому відпочити хоча б тиждень. На лікування в нього було тільки два дні — він навіть не тренувався. Тепер його стан ліпший, та не настільки, щоб говорити про повне одужання... 
Здавалося, всі пристрасті взяв на себе поєдинок у Дніпропетровську. І нічого незвичного не може статися в Ужгороді. Але іншої думки були футболісти «Закарпаття», котрі відібрали два очка у «Шахтаря». Що не кажи, навіть переконливі перемоги на євроарені забирають безліч сил та ененргії. Не стали винятком і «гірники»... 
 
На знімку: в польоті Артем Мілевський.
Фото Миколи М’якшикова (Укрінформ).