З’їзд партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» висунув голову цієї політичної сили, Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко кандидатом у Президенти України. Рішення було ухвалено одноголосно під час ІX з’їзду партії, який відбувся на майдані Незалежності в Києві.
Під час свого виступу перед багатотисячним зібранням Ю. Тимошенко заявила, що Конституція України, «яку зруйнували миттєвим голосуванням, обов’язково мусить бути поправлена. Україні потрібна сильна Конституція», — сказала лідерка БЮТ. Прем’єр також наголосила, що Україна не може бути поза межею європейської спільноти і мусить будувати дружні відносини з усіма сусідніми державами, з усім світом. Водночас відносини України та Російської Федерації, за словами Ю. Тимошенко, також мають бути «рівними та гідними, чесними та відкритими, без будь-яких недомовок».
 
* * *
На XІІ з’їзді Партії регіонів голову фракції ПР у Верховній Раді, лідера цієї політичної сили Віктора Януковича висунено кандидатом у Президенти України.
У своєму виступі на з’їзді партії В. Янукович розповів про основні положення своєї президентської програми під назвою «Україна для людей». Зокрема, він повідомив про намір підняти рівень життя українців до європейського і створити умови для того, щоб кількість громадян України через 10 років сягнула 50 мільйонів. За словами В. Януковича, для досягнення цієї мети необхідно модернізувати систему державного управління, зменшити податки, створити умови для приходу в країну інвестицій, підтримати вітчизняного виробника.
У політичній сфері В. Янукович пообіцяв проведення в майбутньому парламентських виборів за відкритими списками, причому партія-переможець автоматично отримуватиме більшість депутатських мандатів.
* * *
З’їзд Української народної партії висунув голову партії, народного депутата від НУ-НС Юрія Костенка кандидатом у Президенти України. За таке рішення проголосували 390 делегатів під час XІ, позачергового, з’їзду партії. У заяві з’їзду йдеться, що Ю. Костенко пропонує країні «ідею економічного націоналізму — як єдиний можливий шлях виходу з кризи». «Сутність ідеї економічного націоналізму — «Роби українське! Купуй українське! Захищай українське!» — наголошується у заяві УНП.
 
* * *
Соціалістична партія вчетверте висунула свого лідера Олександра Мороза кандидатом у Президенти України. За це рішення під час роботи другого етапу XV з’їзду СПУ проголосували 268 делегатів з 421 зареєстрованого.
Під час свого виступу перед учасниками з’їзду О. Мороз розповів про свою президентську програму, яка, зокрема, передбачає ліквідацію районних державних адміністрацій, заборону на продаж землі. На прес-конференції після з’їзду лідер СПУ заявив журналістам, що коли він не пройде у другий тур, його політична сила вирішить, кого підтримати у другому турі президентських виборів.