На урочистостях, присвячених 125-річчю створення Смілянського технікуму харчових технологій, народний депутат України Сергій Терещук поздоровив педагогічний та студентський колективи з ювілеєм. Він зачитав вітального листа від Голови Верховної Ради України Володимира Литвина.
У 1884 році навчальний заклад розпочав свій літопис як технічні курси відомого промисловця і мецената графа Бобринського. За 125 років свого існування технікум підготував понад 50 тисяч фахівців для переробної галузі, зокрема цукрової промисловості, які працюють в усіх областях України, а також у країнах СНД. Нині навчальний заклад функціонує як підрозділ Національного університету харчових технологій.
Сергій Терещук щиро подякував педагогам, студентам і випускникам технікуму за добру славу й авторитет, які вони завоювали своїми навчанням і висококваліфікованою працею упродовж десятиліть. Народний депутат України вручив смілянам подарунок, про який давно мріяли працівники комп’ютерного центру технікуму, — сучасний потужний сервер.
 
Черкаська область.