20 жовтня 2009 року у приміщенні Боярської міської ради правоохоронцями антикорупційного бюро та слідчими прокуратури проводилися досудові слідчі дії щодо встановлення факту отримання хабара боярським міським головою Тарасом Добрівським. Наприкінці робочого дня міський голова без жодних розпоряджень і коментарів на своїй службовій машині у супроводі правоохоронців залишив приміщення Боярської міської ради. З того часу він більше не повертався на своє робоче місце.
Про це розповіли на прес-конференції заступник міського голови Валерій Шульга та депутати міської ради Віра Кударенко і Ніна Харчук.
Як сказав Валерій Шульга, про цю подію громада міста дізналася із ЗМІ. За його словами, інформація, розміщена в пресі, цілковито дезорієнтує громадськість. Він зазначив, що зрозуміло лише одне: це останній шанс для тих, хто хоче повернути Боярку до минулого. «Тільки-но стала відома дата президентських виборів, як одразу відбулося політичне замовлення. В цих умовах звинувачувати можна будь-кого, будь-коли і за будь-що», — зазначив заступник міського голови.
У свою чергу депутат Боярської міської ради Віра Кударенко повідомила, що суд Києво-Святошинського району виніс постанову про те, що подання слідчого прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Тараса Добрівського не підлягає задоволенню, але оскільки в матеріалах кримінальної справи відсутні характеризуючі дані щодо особи звинувачуваного, його сімейного стану, місця проживання, суд вважає за необхідне продовжити строк затримання до 10 діб. Вона також сказала, що «на сьогодні ми не знаємо, де він і що з ним відбувається».