Керівництво міліції Донецька оприлюднило результати судово-медичної експертизи, яка дослідила поранення на тілі семирічної мешканки обласного центру, напад на яку викликав великий резонанс у місті. Як повідомлялося, дівчинку доставили до лікарні із 70 пораненнями. Врятувати її не вдалося. Шокуюча інформація спричинила чутки про маніяка, який нібито з’явився у місті. Тим часом міліція як основну версію розглядала напад на дитину бродячих собак. Це підтвердила і експертиза.
За словами завідувача кафедри судової медицини і медичного законодавства Донецького національного медичного університету, доктора медичних наук, професора Олександра Герасименка, на тілі дівчинки не виявлено ознак колото-різаних ран, про які говорили лікарі «швидкої допомоги» та обласної дитячої лікарні. Дослідження одягу засвідчили відсутність слідів металу. «Лікарі припустилися помилки, дозволивши кваліфікувати ці рани як колото-різані, це може робити лише експерт», — заявив завідувач кафедри. Він зазначив, що поранень справді було багато — на голові, тулубі, очах. «Найстрашніше те, що була травмована трахея. Усі хижаки, які нападають на жертву, кусають її за шию. Так само діють і собаки. Найтяжчі пошкодження у потерпілої були на голові, в області шиї».
Як повідомив начальник міського управління міліції Віктор Дубовик, очевидці побачили, як зграя собак щось тягала: спочатку подумали, що то лялька. Але підійшовши ближче, люди роздивилися дитину у розірваному одязі.