З придорожніх смуг автотрас Хмельниччини почали прибирати знаки жалоби. Ще недавно, проїхавши областю з краю в край, можна було нарахувати понад півтисячі вінків, тепер їх лишилося десятки. Попередження усіма можливими способами — через ЗМІ, на зустрічах із громадянами, у вигляді листів — з початку року поширюють серед населення працівники служби автодоріг Хмельницької області.
На пам’ятники, схожі на надгробні, у дорожників рука довго не піднімалася, хоч і є відповідний наказ Міністерства транспорту та зв’язку. Адже вони відволікають увагу водія, котрий ризикує втратити пильність і потрапити в аварію. Дорожники кажуть: дуже жорстоко наражати біду, яка сталася з твоїми рідними в ДТП, інших людей. Утім, жодних претензій власники «монументів» пред’явити дорожникам не зможуть, адже встановлено знаки незаконно.
Розшукують убивцю лебідки
На ставку в селі Руда група браконьєрів влаштувала полювання на сім’ю лебедів та сімох їхніх пташенят. Лебідку та чотирьох молодих птахів вони вбили й забрали з собою. Білокрилі красені були гордістю цілої округи та туристичного комплексу, який розташувався біля ставка. Вони тут живуть уже не перший рік, часом навіть не відлітають до вирію. Самотній лебідь тепер не відпливає з того місця, де загинула його пара. Районна міліція розшукує вбивцю птахів. Мешканці села побоюються, що лебідь може себе вбити, адже за повір’ям, ці птахи живуть лише в парі.
За пиятику забила вітчима ногами
Чергова хмільна гулянка жителів одного із сіл Кам’янець-Подільського району закінчилася смертю чоловіка. За інформацією центру зв’язків із громадськістю Хмельницького облуправління внутрішніх справ, лише судмедексперти, які виїжджали у складі слідчо-оперативної групи, змогли встановити: він помер від забою головного мозку. Виявилося, що за пиятикою співмешканці не чули, як у двері стукає жінчина дочка. Їй довелося лізти через вікно. Вона вже зрозуміла, що родичі перебувають у хмільному сні, а коли ще й побачила картину, розлютилася та почала ногами бити вітчима по голові. Тепер їй світить до 10 років позбавлення волі.