За ініціативи асоціації громадських організацій України, щоб консолідувати громадський рух, нещодавно було створено Всеукраїнське громадське об’єднання — Народна палата України. У 23 регіонах держави та місті Києві відбулися установчі збори Народної палати, — про це повідомив член її виконкому Микола Гриценко.
Про своє бажання увійти колективними членами до складу Народної палати нині вже заявили близько двадцяти громадських організацій, серед яких: Український центр регіонального розвитку, Міжнародний комітет захисту прав людини, Міжнародна організація «Центр формування громадянського суспільства «З усім світом разом», Громадська організація «Правиця», Всеукраїнський благодійний фонд імені Петра Калнишевського, СОГО «Мистецький центр «Собор», Всеукраїнська громадська організація «Господарі землі», «Міжнародна академія козацтва» та інші. Головою Народної палати України на установчих зборах новоствореної організації обрано Івана Рішняка — голову Всеукраїнського благодійного фонду імені Петра Калнишевського.
Як зазначив на брифінгу член виконкому громадського об’єднання Микола Грищенко, — серед форм діяльності Народної палати: залучення громадськості в центрі та регіонах до проведення моніторингів, опитувань, референдумів, вияву громадської думки та впливу громади на прийняття рішень органами влади. Народна палата України — майданчик для ініціативних, одержимих, хто не втратив віру в Україну та самого себе, прагне впливати на процеси в державі і готовий запропонувати суспільству власні інноваційні проекти. Ці проекти об’єднання планує оприлюднювати у власному науково-популярному бюлетені «Інтелект нації», а також у Всеукраїнській газеті «Громадянське суспільство».
Вл. інф.