Голова Верховної Ради Володимир Литвин і Президент ПАРЄ пан Луіс-Марія де Пуч наголошують на важливості забезпечення вільного вибору українських громадян на майбутніх президентських виборах у відповідності до демократичних європейських процедур.
Також під час учорашньої зустрічі Президент ПАРЄ повідомив, що Асамблея у грудні направить до України місію спостерігачів. «Ми сподіваємося, що ці вибори будуть зразковими, рішення буде прийнято відкрито й плюралістично, і громадяни України зможуть зробити свій вибір вільно», — сказав він, додавши, що у ПАРЄ «немає жодних сумнівів, що Україна і її народ обрали демократичний шлях, шлях до Європи». Л.-М. де Пуч висловив сподівання, що Верховна Рада України «допоможе зробити так, щоб виборчий процес відбувся за стандартною демократичною прозорою процедурою».
У свою чергу, В. Литвин наголосив, що Верховна Рада робитиме все, щоб вибори відбулися «прозоро й демократично», зазначивши, що в цьому контексті Україна «надає великого значення місії спостерігачів» від Асамблеї. «Я розраховую на об’єктивність та незаангажованість спостерігачів, — сказав керівник парламенту, — тому що ці вибори для України є моментом істини: або вона піде вперед, або деградуватиме».
«Ми надаємо великого значення співпраці з ПАРЄ. Це велика школа, можливість відчути Україну невід’ємною складовою Європи», — сказав він, додавши, що візит Президента Асамблеї «дозволить нам зміцнити співпрацю і переконатися у необхідності підвищення значення парламентаризму, роль якого в Україні до кінця не усвідомлена».
В. Литвин і Л.-М. де Пуч наголосили на важливості підвищення ролі парламентаризму в демократичному розвитку країни. Голова Верховної Ради України висловив переконання, що європейські парламентарії мають проявити «солідарність з українським парламентом, оскільки руйнація парламентаризму призводить до диктатури». «Для мене парламентаризм — це демократія», — заявив
В. Литвин.
Президент ПАРЄ також високо оцінив роботу української парламентської делегації на сесіях Асамблеї, зазначивши, що вона «викликає повагу в інших парламентаріїв».
Учора Голова Верховної Ради В. Литвин також зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Туреччина в Україні паном Ердоганом Шерифом Ішджаном.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин і Президент ПАРЄ пан Луіс-Марія де Пуч.
Прес-служба Верховної Ради.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.