У Верховній Раді України відбулася дводенна презентація-виставка ресурсів організацій громадянського суспільства та міжнародних донорських організацій. 
Мета заходу — інформування народних депутатів, їхніх помічників, працівників апарату Верховної Ради та парламентських журналістів про наявні ресурси організацій української та міжнародної допомоги. Відбувся інформаційний ярмарок за ініціативи апарату Верховної Ради та Програми сприяння парламенту України ІІ університету штату Огайо. Представлено було понад 30 організацій. Зокрема, представництво ООН в Україні, Британська Рада в Україні, Український незалежний центр політичних досліджень та Інститут місцевого розвитку.
— Тут можна знайти все, — каже заступник керівника апарату Верховної Ради Юрій Ясенчук. — Ми будуємо відкрите суспільство, тож маємо знати, що відбувається в світі. Треба вчитися, постійно вчитися. Цей інформаційний ярмарок я б назвав кладезем інформації. Адже перед тим як створити щось нове, той самий закон, треба знати, а як же у сусіда. Це буде корисно в цілому для держави.
— Вважаю, — продовжує він, — що програма сприяння — це дуже ефективна програма. Вона постійно, вже багато років працює, щоб допомогти українському парламенту. Все-таки Сполучені Штати Америки хочуть донести насамперед, що вони є демократичною державою і хочуть навчити демократії нас. Багато хто в це не вірить, вважає, що існують якісь інші інтереси. Ні, я не бачу ніяких інтересів, лише бажання навчити нас демократії, передати нам свій досвід. Якщо ми цього не робитимемо, то це шлях у нікуди. Якщо ми хочемо бути демократичною державою, то маємо їй вчитися. Інакше повернемося назад до тоталітаризму.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.